SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Antioxidant and Mineral Characateristics of Some Common Vegetables Consumed in Eastern Turkey
JOURNAL OF FOOD, AGRICULTURE AND ENVIRONMENT
, cilt.8, ss.270-273, 2011 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Türkiye’de Gıda İsrafını Önleme Çalışmaları: Gıda Dostu Turuncu Bayrak Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.4, ss.3331-3357, 2023 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Sustainable Nutrition Models
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.11, sa.3, ss.603-616, 2023 (Hakemli Dergi)
Fermented Dairy Products for Health Benefits
Journal of Evidence Based Medicine and Healthcare
, cilt.9, sa.7, ss.1-13, 2022 (Hakemli Dergi)
Traditional Turkish Cuisine Prepared with Legumes
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.1, ss.170-181, 2022 (Hakemli Dergi)
Türkiye'de Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmelerinde Gıda İsraf Boyutunun Belirlenmesi: Helal Konseptli Oteller Çerçevesinde Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.1, ss.732-753, 2022 (Hakemli Dergi)
Giresun Restoran Mutfaklarında Fındığın Kullanım Alanları
Karadeniz İncelemeleri Dergisi
, cilt.16, sa.32, ss.591-614, 2022 (Hakemli Dergi)
Kapadokya Bölgesine Gelen Ziyaretçilerin Coğrafi İşaretli Ürünleri Bilme Durumlarının Gastronomik Destinasyon Algısı Üzerindeki Etkisi
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.6, sa.2, ss.201-217, 2022 (Hakemli Dergi)
Çaşır (Ferula orientalis L.) Bitkisi ve Yöresel Mutfaklarda Kullanımı
Journal of Interdisciplinary Food Studies
, cilt.2, sa.1, ss.51-71, 2022 (Hakemli Dergi)
Türk Mutfak Kültüründe Çorbalardaki Umami Bileşikler
ÇATALHÖYÜK International Journal of Tourism and Social Research
, sa.7, ss.1-16, 2021 (Hakemli Dergi)
Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Destinasyonlar Açısından Önemi: Kapadokya Bölgesi Örneği
Journal of Tourism Research Institute
, cilt.2, sa.1, ss.61-78, 2021 (Hakemli Dergi)
Vejeteryan/Vegan Bireylerin Yiyecek İçecek İşletmeleri Tercihleri ve Sorunları
Journal of Tourism Research Institute
, cilt.2, sa.1, ss.1-16, 2021 (Hakemli Dergi)
Consumers’ knowledge level, attitudes, behaviours and acceptance of GM foods
International Journal of Human Sciences
, cilt.17, sa.4, ss.1235-1249, 2020 (Hakemli Dergi)
Otel İşletmelerinde Gıda İsraf Boyutunu Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.3489-3507, 2020 (Hakemli Dergi)
Some of the Bacteria Associated with Food Safety Hazards and Their Health Effects
Journal of Global Food Research
, cilt.1, sa.1, ss.1-9, 2020 (Hakemli Dergi)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Gıda Etiketlerini Okuma Düzeyleri
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, cilt.10, sa.16, ss.3321-3343, 2020 (Hakemli Dergi)
Covid-19 Pandemisi ve Gıda Güvenliğine Etkisi
Ordu’da Gıda Güvenliği
, cilt.14, sa.34, ss.37-43, 2020 (Hakemli Dergi)
Kızartma Yağları ve Sağlık Açısından Önemi
e-Gıda Gastronomi
, cilt.2, sa.5, ss.48-55, 2020 (Hakemli Dergi)
Monosodyum Gulutamat (MSG)
e-Gıda Gastronomi
, cilt.2, sa.5, ss.8-17, 2020 (Hakemli Dergi)
Toplu Tüketim Yerlerinde Hijyen Uygulamaları
Ordu’da Gıda Güvenliği
, cilt.13, sa.34, ss.11-21, 2019 (Hakemli Dergi)
Osmanlı Mutfak Kültüründe Şerbetlerin Yeri ve Tüketimi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.2, ss.1499-1518, 2019 (Hakemli Dergi)
Moleküler Gastronomi Uygulamalarında Lesitin
Uluslararası Turizm, İşletme, Ekonomi Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.57-65, 2019 (Hakemli Dergi)
Çocukların Tükettiği Atıştırmalık Gıdalarda Kullanılan Renklendiricilere İlişkin Bir Araştırma
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, cilt.11, sa.18, ss.877-913, 2019 (Hakemli Dergi)
Dünyada ve Türkiye’de Gastronomi Turizmi
IJTEBS Uluslararası Turizm, İşletme, Ekonomi Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.78-85, 2018 (Hakemli Dergi)
Kültürel Miras Açısından Türk Kahvesi
JOURNAL OF TURKISH STUDIES
, cilt.13, sa.10, ss.697-712, 2018 (Hakemli Dergi)
UNESCO Intangible Cultural Heritage List: Turkey
Journal of Business and Social Development
, cilt.6, sa.1, ss.3-14, 2018 (Hakemli Dergi)
The Fatty Acid Composition of Pomegranates Grown in Turkey
International Journal of Bioprocess and Biotechnological Advancements
, cilt.2, sa.1, ss.81-87, 2017 (Hakemli Dergi)
The Importance of Tamarind Syrup in Turkish Cuisine and Contribution to Gastronomy Tourism
International Rural Tourism and Development Journal
, cilt.1, sa.1, ss.13-18, 2017 (Hakemli Dergi)
Türk Sanatı ve Mutfak Kültüründe Buğday
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH
, cilt.10, sa.54, ss.1080-1091, 2017 (Hakemli Dergi)
İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyetinin Değerlendirilmesi: Otel İşletmeleri Sınır Birim Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.2, ss.237-250, 2017 (Hakemli Dergi)
Konya İlinde Faaliyet Gösteren Üç, Dört ve Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Personelinin İş Tatmin Düzeyinin İncelenmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.1, ss.160-171, 2017 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Alanında Maraş Tarhanasının Değerlendirilmesi
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.1, sa.1, ss.61-70, 2017 (Hakemli Dergi)
Osmanlı Mutfak Kültürü’nde Yemek Kapları İznik Çok Renkli Seramik Örnekleri
JOURNAL OF THE HUMAN AND SOCIAL SCIENCE RESEARCHES
, cilt.5, sa.8, ss.2373-2389, 2016 (Hakemli Dergi)
Street Food Consumption in Terms of the Food Safety and Health
Journal of Human Sciences
, cilt.13, sa.3, ss.4072-4083, 2016 (Hakemli Dergi)
Tüketicilerin Gıda Etiketlerini Okuma Durumları ve Tercihleri
Sobider, Sosyal Bilimler Dergisi, The Journal of Social Science
, cilt.3, sa.6, ss.321-331, 2016 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Alanında Doğal Tatlandırıcı Stevia nın Kullanımı
Asos Journal, The Journal of Academic Social Science
, cilt.4, sa.26, ss.255-265, 2016 (Hakemli Dergi)
Slow Food Akımı
Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi
, sa.12, ss.588-598, 2016 (Hakemli Dergi)
Türk Mutfağında Kullanılan Et ve Etli Yemek Çeşitlerinin Yapımı ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.3, ss.62-68, 2015 (Hakemli Dergi)
Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Güvenliği ve HACCP Uygulamaları
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.2, ss.56-62, 2015 (Hakemli Dergi)
Türk Mutfağında Yer Alan Zeytinyağlı Sebze Yemeklerinden Örnekler
Asos Journal, The Journal of Academic Social Science
, cilt.3, sa.13, ss.229-239, 2015 (Hakemli Dergi)
Haşlama ve Dondurarak Muhafaza İşlemlerinin Sebzelerdeki Nitrat ve Nitrit Miktarı Üzerine Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.9, sa.2, ss.33-45, 2014 (Hakemli Dergi)
Meyve Sebze ve Sağlımız
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.2, sa.2, ss.46-51, 2014 (Hakemli Dergi)
Toplu Beslenme Sistemlerine Genel Bir Bakış
Academic Food Journal
, cilt.12, sa.1, ss.124-128, 2014 (Hakemli Dergi)
Karın Kaymağı Peynirinin Yağ Asidi Kompozisyonu
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, cilt.42, sa.1, ss.57-62, 2011 (Hakemli Dergi)
Baharatlar ve Kullanım Alanları
Hasad Gıda
, cilt.26, sa.304, ss.26-31, 2010 (Hakemli Dergi)
Erzurum’da Tüketilen Bazı Sebzelerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri
Hasad Gıda
, cilt.26, sa.302, ss.18-25, 2010 (Hakemli Dergi)
Beslenme ve Sağlık Açısından Nitrat ve Nitritin Önemi
Hasad Gıda
, cilt.25, sa.300, ss.30-35, 2010 (Hakemli Dergi)
Saponinlerin İnsan Sağlığı ve Gıda İşlemedeki Önemi
AKADEMIK GIDA
, cilt.6, sa.4, ss.35-42, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut
Uluslararası Yer Fıstığı Araştırmaları Kongresi, 01 Nisan 2022
Gıda Sanayinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Sağlık İlişkileri
2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021
Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries
Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Özbekistan, 16 Ekim 2020
Covid-19 in Terms of Food Safety and Food Security
Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Özbekistan, 16 Ekim 2020
Sakarya ve Kocaeli İllerinde Çalışan Mutfak Personelinin Gıda Güvenliği Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi
Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi, 17 - 19 Şubat 2020
Sivas/Divriği İlçesinin Mutfak Kültürü
3 th International Congress on Tourism, Economic and Business Science, Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, ss.273-280
Yemek Sistemlerinde Kullanılan Ambalaj Materyalleri
IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.141-149
Gıda Katkı Maddesi Guar Gamın Dondurma Üretiminde Kullanımına İlişkin Bir Araştırma
IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.534-539
Katkı Maddesi Antioksidanların Gastronomi Açısından Değerlendirilmesi
Artvin International Congress on Social Sciences (AICOSS 19), Artvin, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2019, ss.147-156
Türkiye’de Düzenlenen Yiyecek ve İçecek Festivallerinin Gastronomi Turizmine Etkileri
ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.742-753
Helal Konseptli Otel İşletmelerini Tercih Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları
2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.154-165
Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı: Giresun Yöre Mutfağının Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi
Uluslararası Türk-Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2018, ss.149-150
Türk Mutfak Kültüründe Sarımsak Kullanımı
4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Temmuz 2018, ss.47-55
Doğal Katkı Maddelerinin Ekmek Yapımında Kullanılması
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.651-658
Gastronomi ve Beslenme Açısından Kinoa
Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.1140-1147
Beyaz Çay ve Sağlık
Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.609-618
Yiyecek ve İçecek Üretiminde Katkı Maddesi Pektinin Kullanım Alanları
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.383-389
Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018
Gastronomi Turizmi Açısından Mersin Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği
1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.161-170
Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizminin Sürdürülebilirliği Bakımından Değerlendirilmesi: Pestil ve Köme Örneği
1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.198-206
Kültürel Miras Açısından Hatırı Sayılır Kahve
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017, ss.144
Historical Structures and Cuisine Culture of Erzurum City in Terms of Tourism Potential
3 rd International Turkic World Tourism Symposium, Bishkek, Kırgızistan, 20 - 22 Nisan 2017, ss.675-684
The Importance of Tamarind Syrup in Turkish Cuisine and Contribution to Gastronomy Tourism
1st International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.53
UNESCO Intangible Cultural Heritage List: Turkey
Global Tourism Conference, Tourism Development Innovation: A Catalyst for Sustainable Environment Livelihood, 19 - 22 Temmuz 2017
Gastronomi Turizminin Kültür Mirası Düğün Yemekleri Erzincan ili Örneği
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.427-435
Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Turizmine Yansımaları
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.350-356
Cam ve Plastik Gıda Ambalajları
TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.242
Yeni Beslenme Akımı Street Food
TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.243
Toplu Beslenme Sistemleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.326
Türkiye’nin Yaş Meyve ve Sebze İhracatı
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.97
Saponinin Tahin Helvasındaki Önemi
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.582-584
Kitap & Kitap Bölümleri
Gastronomi, Mutfak Akımları ve Gastronomi Turizmi
Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.320-349, 2023
Coğrafi İşaret Sistemleri ve Coğrafi İşaret Örnekleri
Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.350-370, 2023
Marmara Bölgesi-1 (Balıkesir ve Bilecik)
Türkiye’nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan Denk, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.333-375, 2023
From Kitchen to Table: The Transformative Journey of 3D Printing in the Food Industry
Impactful Technologies Transforming the Food Industry, Şule Aydın, Eda Özgül Katlav, Firdevs Yönet Eren, Editör, IGI Global, ss.184-195, 2023
Adli Gastronomi “Gıda Güvenliğinde Tehlike Unsurları ve Dünya Ülkelerinde Gıda İsrafının Boyutu”
Adli Bilimler ve Kriminalistik Ansiklopedisi, Ogün VURAL, İ. Hamit HANCI, Editör, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Ankara, ss.2139-2162, 2023
Gıda Muhafaza Teknikleri
Gıda Güvenliği ve Gıda Muhafaza Teknikleri, Nevzat Artık, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel Konular, Ankara, ss.1-15, 2023
Bölgelere Göre Mutfak Kültürü ve Yöresel Reçeteler
Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.45-320, 2023
Gıda Güvenliğinin Önemi ve Gıda Güvenliği Uygulamaları
Gıda Hukuku, Bülent Kent, Yasin Söyler, Melikşah Çırakoğlu, Editör, Adalet Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.57-88, 2023
Özel Gün ve Etkinliklerde Türk Mutfağı Uygulamaları
Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.15-40, 2023
Gıda Güvenliği ve Mevzuatı
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, 2022
Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries
FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.865-960, 2022
Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut
Peanut Growing, Nutritional Content and Usage in Nutrition, Enver Kendal, Editör, Iksad Publishing House, ss.71-91, 2022
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan, Veli Ceylan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.249-299, 2022
Chemical Quality Change in Food
FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.1-36, 2022
Doğu Anadolu Bölgesi
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.113-115, 2021
Coğrafi İşaretleme ve Gastronomi Turizmi İlişkisi
Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editör, Ankara Ticaret Odası, ss.104-107, 2021
Coğrafi İşaretli Ürünler ve Turizm
Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editör, Ankara Ticaret Odası, ss.108-110, 2021
Mutfak Uygulamaları
Detay Yayıncılık, Ankara, 2020
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları
Mutfak Uygulamaları, Prof. Dr. Semra AKAR ŞAHİNGÖZ, Dr. Öğr. Üyesi Tufan SÜREN, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.169-209, 2020
Halk Edebiyatında Yemek Kültürü
Yemek, Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.243-292, 2020
Tunus Mutfağı
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, ss.337-345, 2020
Beslenme İlkeleri Laboratuvar Uygulamaları
Vize Basın Yayın, Ankara, 2019
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı
Vize Basın Yayın, Ankara, 2019
Erzincan: Erzincan Tulum Peyniri
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.169-174, 2019
Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı Giresun Yöre Mutfağı’nın Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi
Siyasi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Türkiye ve Rusya - 1, Prof. Dr. Emine İNANIR, Prof. Dr. Osman KÖSE, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ULUTÜRK, Editör, Berikan Yayınevi, Ankara, ss.505-533, 2019
Türk Mutfağı’na Özgü Çorbalar
Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, ss.164-183, 2019
Türk Mutfağı’nda Zeytinyağlı Sebze Yemekleri
Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, ss.300-322, 2019
Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Gastronomi Müzelerinin Değerlendirilmesi
İnsan, Toplum ve Spor Bilimleri Araştırma Örnekleri, Prof. Dr. Faruk Yamaner, Dr. Öğretim Üyesi Ender Eyuboğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.215-233, 2018
Hazır Yemek Sistemleri
Gastronomide Güncel Konular, Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi ve Basımevi, Konya, ss.219-251, 2018
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şt, Ankara, 2017
Food Packaging: Glass and Plastic
Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editör, Gece Publishing, Ankara, ss.735-740, 2017
The Importance of Turkish Cuisine in Gastronomy Tourism
Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editör, Gece Publishing, Ankara, ss.494-507, 2017
Development of Halal Kitchen Standards within the Scope of Halal Tourism
Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editör, Gece Publishing, Ankara, ss.1331-1339, 2017
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Her Yönüyle Gıda, Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.85-119, 2013