Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut

Uluslararası Yer Fıstığı Araştırmaları Kongresi, 01 Nisan 2022

Gıda Sanayinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Sağlık İlişkileri

2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 21 Ekim 2021

Afyonkarahisar’da Otel İşletmeleri Restoranlarında Coğrafi İşaretli Yöresel Yemeklerin Kullanımı

Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi ICETT 2021, Konya, Türkiye, 30 Eylül 2021, ss.127

Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries

Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Özbekistan, 16 Ekim 2020

Covid-19 in Terms of Food Safety and Food Security

Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Özbekistan, 16 Ekim 2020

Sivas/Divriği İlçesinin Mutfak Kültürü

3 th International Congress on Tourism, Economic and Business Science, Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, ss.273-280

Yemek Sistemlerinde Kullanılan Ambalaj Materyalleri

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.141-149

Gıda Katkı Maddesi Guar Gamın Dondurma Üretiminde Kullanımına İlişkin Bir Araştırma

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.534-539

Katkı Maddesi Antioksidanların Gastronomi Açısından Değerlendirilmesi

Artvin International Congress on Social Sciences (AICOSS 19), Artvin, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2019, ss.147-156

Türkiye’de Düzenlenen Yiyecek ve İçecek Festivallerinin Gastronomi Turizmine Etkileri

ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2019, ss.742-753

Helal Konseptli Otel İşletmelerini Tercih Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları

2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.154-165

Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı: Giresun Yöre Mutfağının Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi

Uluslararası Türk-Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 16 Aralık 2018, ss.149-150

Türk Mutfak Kültüründe Sarımsak Kullanımı

4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Temmuz 2018, ss.47-55

Doğal Katkı Maddelerinin Ekmek Yapımında Kullanılması

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, ss.651-658

Gastronomi ve Beslenme Açısından Kinoa

Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.1140-1147

Beyaz Çay ve Sağlık

Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.609-618

Gastronomi Turizmi Açısından Mersin Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği

1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.161-170

Kültürel Miras Açısından Hatırı Sayılır Kahve

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017, ss.144

Historical Structures and Cuisine Culture of Erzurum City in Terms of Tourism Potential

3 rd International Turkic World Tourism Symposium, Bishkek, Kırgızistan, 20 - 22 Nisan 2017, ss.675-684

The Importance of Tamarind Syrup in Turkish Cuisine and Contribution to Gastronomy Tourism

1st International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.53

UNESCO Intangible Cultural Heritage List: Turkey

Global Tourism Conference, Tourism Development Innovation: A Catalyst for Sustainable Environment Livelihood, 19 - 22 Temmuz 2017

Gastronomi Turizminin Kültür Mirası Düğün Yemekleri Erzincan ili Örneği

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.427-435

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Turizmine Yansımaları

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.350-356

Cam ve Plastik Gıda Ambalajları

TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.242

Yeni Beslenme Akımı Street Food

TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.243

Toplu Beslenme Sistemleri

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.326

Türkiye’nin Yaş Meyve ve Sebze İhracatı

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.97

Saponinin Tahin Helvasındaki Önemi

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.582-584

Kitap & Kitap Bölümleri

Gastronomi, Mutfak Akımları ve Gastronomi Turizmi

Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.320-349, 2023

Coğrafi İşaret Sistemleri ve Coğrafi İşaret Örnekleri

Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.350-370, 2023

Marmara Bölgesi-1 (Balıkesir ve Bilecik)

Türkiye’nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan Denk, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.333-375, 2023

From Kitchen to Table: The Transformative Journey of 3D Printing in the Food Industry

Impactful Technologies Transforming the Food Industry, Şule Aydın, Eda Özgül Katlav, Firdevs Yönet Eren, Editör, IGI Global, ss.184-195, 2023

Adli Gastronomi “Gıda Güvenliğinde Tehlike Unsurları ve Dünya Ülkelerinde Gıda İsrafının Boyutu”

Adli Bilimler ve Kriminalistik Ansiklopedisi, Ogün VURAL, İ. Hamit HANCI, Editör, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Ankara, ss.2139-2162, 2023

Gıda Muhafaza Teknikleri

Gıda Güvenliği ve Gıda Muhafaza Teknikleri, Nevzat Artık, Editör, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel Konular, Ankara, ss.1-15, 2023

Bölgelere Göre Mutfak Kültürü ve Yöresel Reçeteler

Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.45-320, 2023

Gıda Güvenliğinin Önemi ve Gıda Güvenliği Uygulamaları

Gıda Hukuku, Bülent Kent, Yasin Söyler, Melikşah Çırakoğlu, Editör, Adalet Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.57-88, 2023

Özel Gün ve Etkinliklerde Türk Mutfağı Uygulamaları

Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.15-40, 2023

Gıda Güvenliği ve Mevzuatı

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, 2022

Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries

FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.865-960, 2022

The Internet of Things and Cultural Heritage

Digital Communications Internet of Things, and the Future of Cultural Tourism, Oliveira Lidia, Editör, IGI GLOBAL, ss.85-102, 2022

Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut

Peanut Growing, Nutritional Content and Usage in Nutrition, Enver Kendal, Editör, Iksad Publishing House, ss.71-91, 2022

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan, Veli Ceylan, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.249-299, 2022

Chemical Quality Change in Food

FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.1-36, 2022

Doğu Anadolu Bölgesi

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.113-115, 2021

Coğrafi İşaretleme ve Gastronomi Turizmi İlişkisi

Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editör, Ankara Ticaret Odası, ss.104-107, 2021

Coğrafi İşaretli Ürünler ve Turizm

Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editör, Ankara Ticaret Odası, ss.108-110, 2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları

Mutfak Uygulamaları, Prof. Dr. Semra AKAR ŞAHİNGÖZ, Dr. Öğr. Üyesi Tufan SÜREN, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.169-209, 2020

Halk Edebiyatında Yemek Kültürü

Yemek, Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.243-292, 2020

Tunus Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, ss.337-345, 2020

Erzincan: Erzincan Tulum Peyniri

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.169-174, 2019

Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı Giresun Yöre Mutfağı’nın Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi

Siyasi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Türkiye ve Rusya - 1, Prof. Dr. Emine İNANIR, Prof. Dr. Osman KÖSE, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ULUTÜRK, Editör, Berikan Yayınevi, Ankara, ss.505-533, 2019

Türk Turizm İmajında Yer Alan Geleneksel Lezzetler

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimlerde Akademik Çalışmalar-2019/2, Gölen, Zafer; Babacan, Hasan, Editör, IVPE Yayınevi, Cetinje, ss.962-995, 2019

Türk Mutfağı’na Özgü Çorbalar

Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, ss.164-183, 2019

Türk Mutfağı’nda Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editör, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, ss.300-322, 2019

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Gastronomi Müzelerinin Değerlendirilmesi

İnsan, Toplum ve Spor Bilimleri Araştırma Örnekleri, Prof. Dr. Faruk Yamaner, Dr. Öğretim Üyesi Ender Eyuboğlu, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.215-233, 2018

Hazır Yemek Sistemleri

Gastronomide Güncel Konular, Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi ve Basımevi, Konya, ss.219-251, 2018

Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şt, Ankara, 2017

Food Packaging: Glass and Plastic

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editör, Gece Publishing, Ankara, ss.735-740, 2017

Food Additives: Colorants

Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.87-94, 2017

The Importance of Turkish Cuisine in Gastronomy Tourism

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editör, Gece Publishing, Ankara, ss.494-507, 2017

Development of Halal Kitchen Standards within the Scope of Halal Tourism

Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editör, Gece Publishing, Ankara, ss.1331-1339, 2017

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

Her Yönüyle Gıda, Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Editör, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, ss.85-119, 2013

Metrikler

Yayın

127

Atıf (WoS)

3

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

503

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

2

Tez Danışmanlığı

10

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları