Publications & Works

Articles Published in Other Journals

Baharatlar ve Kullanım Alanları

Hasad Gıda , vol.26, no.304, pp.26-31, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences

Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut

Uluslararası Yer Fıstığı Araştırmaları Kongresi, 01 April 2022, (Summary Text)

Gıda Sanayinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Sağlık İlişkileri

2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Turkey, 21 October 2021, (Summary Text)

Afyonkarahisar’da Otel İşletmeleri Restoranlarında Coğrafi İşaretli Yöresel Yemeklerin Kullanımı

Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi ICETT 2021, Konya, Turkey, 30 September 2021, pp.127, (Summary Text)

Covid-19 in Terms of Food Safety and Food Security

Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Uzbekistan, 16 October 2020, (Full Text)

Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries

Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Uzbekistan, 16 October 2020, (Full Text)

Sivas/Divriği İlçesinin Mutfak Kültürü

3 th International Congress on Tourism, Economic and Business Science, Sivas, Turkey, 19 - 21 June 2019, pp.273-280, (Full Text)

Gıda Katkı Maddesi Guar Gamın Dondurma Üretiminde Kullanımına İlişkin Bir Araştırma

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.534-539, (Full Text)

Yemek Sistemlerinde Kullanılan Ambalaj Materyalleri

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.141-149, (Full Text)

Katkı Maddesi Antioksidanların Gastronomi Açısından Değerlendirilmesi

Artvin International Congress on Social Sciences (AICOSS 19), Artvin, Turkey, 17 - 19 April 2019, pp.147-156, (Full Text)

Türkiye’de Düzenlenen Yiyecek ve İçecek Festivallerinin Gastronomi Turizmine Etkileri

ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.742-753, (Full Text)

Helal Konseptli Otel İşletmelerini Tercih Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları

2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 4 - 06 April 2019, pp.154-165, (Full Text)

Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı: Giresun Yöre Mutfağının Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi

Uluslararası Türk-Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi, Ankara, Turkey, 14 - 16 December 2018, pp.149-150, (Summary Text)

Türk Mutfak Kültüründe Sarımsak Kullanımı

4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Turkey, 19 - 21 July 2018, pp.47-55, (Full Text)

Doğal Katkı Maddelerinin Ekmek Yapımında Kullanılması

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Antalya, Turkey, 28 - 30 November 2018, pp.651-658, (Full Text)

Beyaz Çay ve Sağlık

Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Turkey, 12 - 15 July 2018, pp.609-618, (Full Text)

Gastronomi ve Beslenme Açısından Kinoa

Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Turkey, 12 - 15 July 2018, pp.1140-1147, (Full Text)

Yiyecek ve İçecek Üretiminde Katkı Maddesi Pektinin Kullanım Alanları

17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Turkey, 26 April 2018, pp.383-389, (Full Text)

Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları

Gastronomi Zirvesi, Ankara, Turkey, 22 - 25 March 2018, (Summary Text)

Gastronomi Turizmi Açısından Mersin Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği

1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Turkey, 23 - 25 November 2017, pp.161-170, (Full Text)

Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizminin Sürdürülebilirliği Bakımından Değerlendirilmesi: Pestil ve Köme Örneği

1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Turkey, 23 - 25 November 2017, pp.198-206, (Full Text)

Kültürel Miras Açısından Hatırı Sayılır Kahve

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 4 - 08 October 2017, pp.144, (Summary Text)

Historical Structures and Cuisine Culture of Erzurum City in Terms of Tourism Potential

3 rd International Turkic World Tourism Symposium, Bishkek, Kyrgyzstan, 20 - 22 April 2017, pp.675-684, (Full Text)

The Importance of Tamarind Syrup in Turkish Cuisine and Contribution to Gastronomy Tourism

1st International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 May 2017, pp.53, (Summary Text)

UNESCO Intangible Cultural Heritage List: Turkey

Global Tourism Conference, Tourism Development Innovation: A Catalyst for Sustainable Environment Livelihood, 19 - 22 July 2017, (Summary Text)

Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Turizmine Yansımaları

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.350-356, (Full Text)

Gastronomi Turizminin Kültür Mirası Düğün Yemekleri Erzincan ili Örneği

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.427-435, (Full Text)

Cam ve Plastik Gıda Ambalajları

TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.242, (Summary Text)

Yeni Beslenme Akımı Street Food

TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.243, (Summary Text)

Toplu Beslenme Sistemleri

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.326, (Summary Text)

Türkiye’nin Yaş Meyve ve Sebze İhracatı

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, pp.97, (Summary Text)

Saponinin Tahin Helvasındaki Önemi

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.582-584, (Full Text)
Books

Türk Mutfağı'da Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

in: Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.203-220, 2024

Öğün Yerine Geçebilecek Alternatif İçecekler

in: Güncel Gastronomi Çalışmaları, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, ÖZTÜRK BATUHAN, ZEYBEK RABİA, Editor, NEU Press, Konya, pp.153-174, 2024

Türk Mutfağı'nın Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerinden Örnekler

in: Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.441-479, 2024

Türk Mutfağı'na Özgü Çorbalar

in: Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, pp.93-107, 2024

Reintroduction of Sprouts and Microgreens to the Gastronomy World

in: Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, , Editor, Peter Lang Group AG, Berlin, pp.129-145, 2024

Türk Mutfağında Geleneksel Muhafaza Yöntemleri ile Elde Edilen Buğday Ürünlerinden Örnekler

in: Güncel Gastronomi Çalışmaları, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, ÖZTÜRK BATUHAN, ZEYBEK RABİA, Editor, NEU Press, Konya, pp.45-65, 2024

Gıda Etiketlerinde Bulunan Bilgiler, Logolar ve Sembollerin Anlamları

in: Güncel Gastronomi Çalışmaları, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, ÖZTÜRK BATUHAN, ZEYBEK RABİA, Editor, NEU Press, Konya, pp.193-225, 2024

Bölgelere Göre Mutfak Kültürü ve Yöresel Reçeteler

in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.45-320, 2023

Gıda Muhafaza Teknikleri

in: Gıda Güvenliği ve Gıda Muhafaza Teknikleri, Nevzat Artık, Editor, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel Konular, Ankara, pp.1-15, 2023

Gıda Güvenliğinin Önemi ve Gıda Güvenliği Uygulamaları

in: Gıda Hukuku, Bülent Kent, Yasin Söyler, Melikşah Çırakoğlu, Editor, Adalet Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.57-88, 2023

Marmara Bölgesi-1 (Balıkesir ve Bilecik)

in: Türkiye’nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan Denk, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.333-375, 2023

Özel Gün ve Etkinliklerde Türk Mutfağı Uygulamaları

in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.15-40, 2023

Adli Gastronomi “Gıda Güvenliğinde Tehlike Unsurları ve Dünya Ülkelerinde Gıda İsrafının Boyutu”

in: Adli Bilimler ve Kriminalistik Ansiklopedisi, Ogün VURAL, İ. Hamit HANCI, Editor, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Ankara, pp.2139-2162, 2023

Gastronomi, Mutfak Akımları ve Gastronomi Turizmi

in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.320-349, 2023

Coğrafi İşaret Sistemleri ve Coğrafi İşaret Örnekleri

in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.350-370, 2023

From Kitchen to Table: The Transformative Journey of 3D Printing in the Food Industry

in: Impactful Technologies Transforming the Food Industry, Şule Aydın, Eda Özgül Katlav, Firdevs Yönet Eren, Editor, IGI Global, pp.184-195, 2023

Gıda Güvenliği ve Mevzuatı

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, 2022

Gıda Katkı Maddeleri

in: Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan, Veli Ceylan, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.249-299, 2022

The Internet of Things and Cultural Heritage

in: Digital Communications Internet of Things, and the Future of Cultural Tourism, Oliveira Lidia, Editor, IGI GLOBAL, pp.85-102, 2022

Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries

in: FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.865-960, 2022

Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut

in: Peanut Growing, Nutritional Content and Usage in Nutrition, Enver Kendal, Editor, Iksad Publishing House, pp.71-91, 2022

Chemical Quality Change in Food

in: FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.1-36, 2022

Coğrafi İşaretleme ve Gastronomi Turizmi İlişkisi

in: Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editor, Ankara Ticaret Odası, pp.104-107, 2021

Coğrafi İşaretli Ürünler ve Turizm

in: Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editor, Ankara Ticaret Odası, pp.108-110, 2021

Doğu Anadolu Bölgesi

in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.113-115, 2021

Halk Edebiyatında Yemek Kültürü

in: Yemek, Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.243-292, 2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları

in: Mutfak Uygulamaları, Prof. Dr. Semra AKAR ŞAHİNGÖZ, Dr. Öğr. Üyesi Tufan SÜREN, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.169-209, 2020

Tunus Mutfağı

in: Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editor, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, pp.337-345, 2020

Türk Mutfağı’na Özgü Çorbalar

in: Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, pp.164-183, 2019

Erzincan: Erzincan Tulum Peyniri

in: Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.169-174, 2019

Türk Mutfağı’nda Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

in: Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, pp.300-322, 2019

Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı Giresun Yöre Mutfağı’nın Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi

in: Siyasi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Türkiye ve Rusya - 1, Prof. Dr. Emine İNANIR, Prof. Dr. Osman KÖSE, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ULUTÜRK, Editor, Berikan Yayınevi, Ankara, pp.505-533, 2019

Türk Turizm İmajında Yer Alan Geleneksel Lezzetler

in: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimlerde Akademik Çalışmalar-2019/2, Gölen, Zafer; Babacan, Hasan, Editor, IVPE Yayınevi, Cetinje, pp.962-995, 2019

Hazır Yemek Sistemleri

in: Gastronomide Güncel Konular, Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editor, Billur Yayınevi ve Basımevi, Konya, pp.219-251, 2018

Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Gastronomi Müzelerinin Değerlendirilmesi

in: İnsan, Toplum ve Spor Bilimleri Araştırma Örnekleri, Prof. Dr. Faruk Yamaner, Dr. Öğretim Üyesi Ender Eyuboğlu, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.215-233, 2018

Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı

Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şt, Ankara, 2017

Development of Halal Kitchen Standards within the Scope of Halal Tourism

in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editor, Gece Publishing, Ankara, pp.1331-1339, 2017

Food Packaging: Glass and Plastic

in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editor, Gece Publishing, Ankara, pp.735-740, 2017

The Importance of Turkish Cuisine in Gastronomy Tourism

in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editor, Gece Publishing, Ankara, pp.494-507, 2017

Food Additives: Colorants

in: Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editor, Formatex Research Center, Badajoz, pp.87-94, 2017

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

in: Her Yönüyle Gıda, Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Editor, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, pp.85-119, 2013
Metrics

Publication

137

Citation (WoS)

3

H-Index (WoS)

3

Citation (Scopus)

668

H-Index (Scopus)

4

Citiation (TrDizin)

22

H-Index (TrDizin)

3

Citiation (Sum Other)

48

Project

4

Thesis Advisory

10

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals