Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
Antioxidant and Mineral Characateristics of Some Common Vegetables Consumed in Eastern Turkey
JOURNAL OF FOOD, AGRICULTURE AND ENVIRONMENT
, vol.8, pp.270-273, 2011 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
Determination of Food Safety Knowledge Level and Practice Behaviors of Chef Candidates within the Scope of Occupational Standard
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
, vol.14, no.1, pp.42-55, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye’de Gıda İsrafını Önleme Çalışmaları: Gıda Dostu Turuncu Bayrak Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.11, no.4, pp.3331-3357, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
Evaluation of Sustainable Nutrition Models
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, vol.11, no.3, pp.603-616, 2023 (Peer-Reviewed Journal)

Fermented Dairy Products for Health Benefits
Journal of Evidence Based Medicine and Healthcare
, vol.9, no.7, pp.1-13, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Çaşır (Ferula orientalis L.) Bitkisi ve Yöresel Mutfaklarda Kullanımı
Journal of Interdisciplinary Food Studies
, vol.2, no.1, pp.51-71, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Kapadokya Bölgesine Gelen Ziyaretçilerin Coğrafi İşaretli Ürünleri Bilme Durumlarının Gastronomik Destinasyon Algısı Üzerindeki Etkisi
AYDIN GASTRONOMY
, vol.6, no.2, pp.201-217, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Türkiye'de Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmelerinde Gıda İsraf Boyutunun Belirlenmesi: Helal Konseptli Oteller Çerçevesinde Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.10, no.1, pp.732-753, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Traditional Turkish Cuisine Prepared with Legumes
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, vol.5, no.1, pp.170-181, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Giresun Restoran Mutfaklarında Fındığın Kullanım Alanları
Karadeniz İncelemeleri Dergisi
, vol.16, no.32, pp.591-614, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
Türk Mutfak Kültüründe Çorbalardaki Umami Bileşikler
ÇATALHÖYÜK International Journal of Tourism and Social Research
, no.7, pp.1-16, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerin Destinasyonlar Açısından Önemi: Kapadokya Bölgesi Örneği
Journal of Tourism Research Institute
, vol.2, no.1, pp.61-78, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Vejeteryan/Vegan Bireylerin Yiyecek İçecek İşletmeleri Tercihleri ve Sorunları
Journal of Tourism Research Institute
, vol.2, no.1, pp.1-16, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Consumers’ knowledge level, attitudes, behaviours and acceptance of GM foods
International Journal of Human Sciences
, vol.17, no.4, pp.1235-1249, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Otel İşletmelerinde Gıda İsraf Boyutunu Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.8, no.4, pp.3489-3507, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Some of the Bacteria Associated with Food Safety Hazards and Their Health Effects
Journal of Global Food Research
, vol.1, no.1, pp.1-9, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Gıda Etiketlerini Okuma Düzeyleri
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, vol.10, no.16, pp.3321-3343, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Covid-19 Pandemisi ve Gıda Güvenliğine Etkisi
Ordu’da Gıda Güvenliği
, vol.14, no.34, pp.37-43, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Kızartma Yağları ve Sağlık Açısından Önemi
e-Gıda Gastronomi
, vol.2, no.5, pp.48-55, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Monosodyum Gulutamat (MSG)
e-Gıda Gastronomi
, vol.2, no.5, pp.8-17, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Toplu Tüketim Yerlerinde Hijyen Uygulamaları
Ordu’da Gıda Güvenliği
, vol.13, no.34, pp.11-21, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Osmanlı Mutfak Kültüründe Şerbetlerin Yeri ve Tüketimi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.7, no.2, pp.1499-1518, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Moleküler Gastronomi Uygulamalarında Lesitin
Uluslararası Turizm, İşletme, Ekonomi Dergisi
, vol.3, no.2, pp.57-65, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Çocukların Tükettiği Atıştırmalık Gıdalarda Kullanılan Renklendiricilere İlişkin Bir Araştırma
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, vol.11, no.18, pp.877-913, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Dünyada ve Türkiye’de Gastronomi Turizmi
IJTEBS Uluslararası Turizm, İşletme, Ekonomi Dergisi
, vol.2, no.2, pp.78-85, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Kültürel Miras Açısından Türk Kahvesi
JOURNAL OF TURKISH STUDIES
, vol.13, no.10, pp.697-712, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
UNESCO Intangible Cultural Heritage List: Turkey
Journal of Business and Social Development
, vol.6, no.1, pp.3-14, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Türk Sanatı ve Mutfak Kültüründe Buğday
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH
, vol.10, no.54, pp.1080-1091, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
The Fatty Acid Composition of Pomegranates Grown in Turkey
International Journal of Bioprocess and Biotechnological Advancements
, vol.2, no.1, pp.81-87, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
The Importance of Tamarind Syrup in Turkish Cuisine and Contribution to Gastronomy Tourism
International Rural Tourism and Development Journal
, vol.1, no.1, pp.13-18, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Kültür Mirası Düğün Yemeklerinin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi: Erzincan İli Örneği
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (ERZSOSDE)
, pp.203-214, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
İş Tatmini ve İşten Ayrılma Niyetinin Değerlendirilmesi: Otel İşletmeleri Sınır Birim Çalışanları Üzerine Bir Araştırma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.5, no.2, pp.237-250, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Konya İlinde Faaliyet Gösteren Üç, Dört ve Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Personelinin İş Tatmin Düzeyinin İncelenmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.5, no.1, pp.160-171, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Gastronomi Alanında Maraş Tarhanasının Değerlendirilmesi
AYDIN GASTRONOMY
, vol.1, no.1, pp.61-70, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Osmanlı Mutfak Kültürü’nde Yemek Kapları İznik Çok Renkli Seramik Örnekleri
JOURNAL OF THE HUMAN AND SOCIAL SCIENCE RESEARCHES
, vol.5, no.8, pp.2373-2389, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Street Food Consumption in Terms of the Food Safety and Health
Journal of Human Sciences
, vol.13, no.3, pp.4072-4083, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Tüketicilerin Gıda Etiketlerini Okuma Durumları ve Tercihleri
Sobider, Sosyal Bilimler Dergisi, The Journal of Social Science
, vol.3, no.6, pp.321-331, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Gastronomi Alanında Doğal Tatlandırıcı Stevia nın Kullanımı
Asos Journal, The Journal of Academic Social Science
, vol.4, no.26, pp.255-265, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Slow Food Akımı
Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi
, no.12, pp.588-598, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Türk Mutfağında Kullanılan Et ve Etli Yemek Çeşitlerinin Yapımı ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.3, no.3, pp.62-68, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Güvenliği ve HACCP Uygulamaları
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.3, no.2, pp.56-62, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Türk Mutfağında Yer Alan Zeytinyağlı Sebze Yemeklerinden Örnekler
Asos Journal, The Journal of Academic Social Science
, vol.3, no.13, pp.229-239, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Haşlama ve Dondurarak Muhafaza İşlemlerinin Sebzelerdeki Nitrat ve Nitrit Miktarı Üzerine Etkisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, vol.9, no.2, pp.33-45, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Meyve Sebze ve Sağlımız
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.2, no.2, pp.46-51, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Toplu Beslenme Sistemlerine Genel Bir Bakış
Academic Food Journal
, vol.12, no.1, pp.124-128, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Karın Kaymağı Peynirinin Yağ Asidi Kompozisyonu
ATATÜRK UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL FACULTY
, vol.42, no.1, pp.57-62, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Baharatlar ve Kullanım Alanları
Hasad Gıda
, vol.26, no.304, pp.26-31, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Erzurum’da Tüketilen Bazı Sebzelerin Nitrat ve Nitrit İçerikleri
Hasad Gıda
, vol.26, no.302, pp.18-25, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Beslenme ve Sağlık Açısından Nitrat ve Nitritin Önemi
Hasad Gıda
, vol.25, no.300, pp.30-35, 2010 (Peer-Reviewed Journal)
Saponinlerin İnsan Sağlığı ve Gıda İşlemedeki Önemi
AKADEMIK GIDA
, vol.6, no.4, pp.35-42, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut
Uluslararası Yer Fıstığı Araştırmaları Kongresi, 01 April 2022, (Summary Text)
Gıda Sanayinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Sağlık İlişkileri
2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Turkey, 21 October 2021, (Summary Text)
Covid-19 in Terms of Food Safety and Food Security
Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Uzbekistan, 16 October 2020, (Full Text)
Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries
Food Security and Global Drivers II. International Scientific and Theoretical Conference, Semerkand, Uzbekistan, 16 October 2020, (Full Text)
Sakarya ve Kocaeli İllerinde Çalışan Mutfak Personelinin Gıda Güvenliği Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi
Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi, 17 - 19 February 2020, (Summary Text)
Sivas/Divriği İlçesinin Mutfak Kültürü
3 th International Congress on Tourism, Economic and Business Science, Sivas, Turkey, 19 - 21 June 2019, pp.273-280, (Full Text)
Gıda Katkı Maddesi Guar Gamın Dondurma Üretiminde Kullanımına İlişkin Bir Araştırma
IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.534-539, (Full Text)
Yemek Sistemlerinde Kullanılan Ambalaj Materyalleri
IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.141-149, (Full Text)
Katkı Maddesi Antioksidanların Gastronomi Açısından Değerlendirilmesi
Artvin International Congress on Social Sciences (AICOSS 19), Artvin, Turkey, 17 - 19 April 2019, pp.147-156, (Full Text)
Türkiye’de Düzenlenen Yiyecek ve İçecek Festivallerinin Gastronomi Turizmine Etkileri
ISPEC Uluslararası Tarım ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Siirt, Turkey, 10 - 12 June 2019, pp.742-753, (Full Text)
Helal Konseptli Otel İşletmelerini Tercih Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları
2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Turkey, 4 - 06 April 2019, pp.154-165, (Full Text)
Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı: Giresun Yöre Mutfağının Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi
Uluslararası Türk-Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi, Ankara, Turkey, 14 - 16 December 2018, pp.149-150, (Summary Text)
Türk Mutfak Kültüründe Sarımsak Kullanımı
4. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Turkey, 19 - 21 July 2018, pp.47-55, (Full Text)
Doğal Katkı Maddelerinin Ekmek Yapımında Kullanılması
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, Antalya, Turkey, 28 - 30 November 2018, pp.651-658, (Full Text)
Beyaz Çay ve Sağlık
Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Turkey, 12 - 15 July 2018, pp.609-618, (Full Text)
Gastronomi ve Beslenme Açısından Kinoa
Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ 2018, Ankara, Turkey, 12 - 15 July 2018, pp.1140-1147, (Full Text)
Yiyecek ve İçecek Üretiminde Katkı Maddesi Pektinin Kullanım Alanları
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Turkey, 26 April 2018, pp.383-389, (Full Text)
Gastronomi Alanında Transglutaminaz Enzimi Kullanım Olanakları
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Turkey, 22 - 25 March 2018, (Summary Text)
Gastronomi Turizmi Açısından Mersin Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği
1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Turkey, 23 - 25 November 2017, pp.161-170, (Full Text)
Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizminin Sürdürülebilirliği Bakımından Değerlendirilmesi: Pestil ve Köme Örneği
1 st International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Turkey, 23 - 25 November 2017, pp.198-206, (Full Text)
Kültürel Miras Açısından Hatırı Sayılır Kahve
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 4 - 08 October 2017, pp.144, (Summary Text)
Historical Structures and Cuisine Culture of Erzurum City in Terms of Tourism Potential
3 rd International Turkic World Tourism Symposium, Bishkek, Kyrgyzstan, 20 - 22 April 2017, pp.675-684, (Full Text)
The Importance of Tamarind Syrup in Turkish Cuisine and Contribution to Gastronomy Tourism
1st International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 May 2017, pp.53, (Summary Text)
UNESCO Intangible Cultural Heritage List: Turkey
Global Tourism Conference, Tourism Development Innovation: A Catalyst for Sustainable Environment Livelihood, 19 - 22 July 2017, (Summary Text)
Coğrafi İşaretli Ürünlerin Gastronomi Turizmine Yansımaları
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.350-356, (Full Text)
Gastronomi Turizminin Kültür Mirası Düğün Yemekleri Erzincan ili Örneği
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.427-435, (Full Text)
Cam ve Plastik Gıda Ambalajları
TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.242, (Summary Text)
Yeni Beslenme Akımı Street Food
TARGİD, İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.243, (Summary Text)
Toplu Beslenme Sistemleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.326, (Summary Text)
Türkiye’nin Yaş Meyve ve Sebze İhracatı
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, pp.97, (Summary Text)
Saponinin Tahin Helvasındaki Önemi
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.582-584, (Full Text)
Books
Türk Mutfağı'da Zeytinyağlı Sebze Yemekleri
in: Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.203-220, 2024
Öğün Yerine Geçebilecek Alternatif İçecekler
in: Güncel Gastronomi Çalışmaları, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, ÖZTÜRK BATUHAN, ZEYBEK RABİA, Editor, NEU Press, Konya, pp.153-174, 2024
Türk Mutfağı'nın Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünlerinden Örnekler
in: Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.441-479, 2024
Türk Mutfağı'na Özgü Çorbalar
in: Türk Mutfağı, ŞANLIER NEVİN, Editor, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Ltd. Şti., Ankara, pp.93-107, 2024
Reintroduction of Sprouts and Microgreens to the Gastronomy World
in: Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science, , Editor, Peter Lang Group AG, Berlin, pp.129-145, 2024
Türk Mutfağında Geleneksel Muhafaza Yöntemleri ile Elde Edilen Buğday Ürünlerinden Örnekler
in: Güncel Gastronomi Çalışmaları, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, ÖZTÜRK BATUHAN, ZEYBEK RABİA, Editor, NEU Press, Konya, pp.45-65, 2024
Gıda Etiketlerinde Bulunan Bilgiler, Logolar ve Sembollerin Anlamları
in: Güncel Gastronomi Çalışmaları, AKAR ŞAHİNGÖZ SEMRA, ÖZTÜRK BATUHAN, ZEYBEK RABİA, Editor, NEU Press, Konya, pp.193-225, 2024
Bölgelere Göre Mutfak Kültürü ve Yöresel Reçeteler
in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.45-320, 2023
Gıda Muhafaza Teknikleri
in: Gıda Güvenliği ve Gıda Muhafaza Teknikleri, Nevzat Artık, Editor, Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri Özel Konular, Ankara, pp.1-15, 2023
Gıda Güvenliğinin Önemi ve Gıda Güvenliği Uygulamaları
in: Gıda Hukuku, Bülent Kent, Yasin Söyler, Melikşah Çırakoğlu, Editor, Adalet Basım Yayım Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.57-88, 2023
Marmara Bölgesi-1 (Balıkesir ve Bilecik)
in: Türkiye’nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, Erkan Denk, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.333-375, 2023
Özel Gün ve Etkinliklerde Türk Mutfağı Uygulamaları
in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.15-40, 2023
Adli Gastronomi “Gıda Güvenliğinde Tehlike Unsurları ve Dünya Ülkelerinde Gıda İsrafının Boyutu”
in: Adli Bilimler ve Kriminalistik Ansiklopedisi, Ogün VURAL, İ. Hamit HANCI, Editor, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Ankara, pp.2139-2162, 2023
Gastronomi, Mutfak Akımları ve Gastronomi Turizmi
in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.320-349, 2023
Coğrafi İşaret Sistemleri ve Coğrafi İşaret Örnekleri
in: Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler ve Beslenme Örüntüleri, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun-Sezgin, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.350-370, 2023
From Kitchen to Table: The Transformative Journey of 3D Printing in the Food Industry
in: Impactful Technologies Transforming the Food Industry, Şule Aydın, Eda Özgül Katlav, Firdevs Yönet Eren, Editor, IGI Global, pp.184-195, 2023
Gıda Güvenliği ve Mevzuatı
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, 2022
Gıda Katkı Maddeleri
in: Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan, Veli Ceylan, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.249-299, 2022
Food Safety and Food Security in Turkey and EU Countries
in: FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.865-960, 2022
Chemical Composition, Health Effects, and Gastronomic Properties of Hazelnut
in: Peanut Growing, Nutritional Content and Usage in Nutrition, Enver Kendal, Editor, Iksad Publishing House, pp.71-91, 2022
Chemical Quality Change in Food
in: FOOD - Science, Technology and Engineering, Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.1-36, 2022
Coğrafi İşaretleme ve Gastronomi Turizmi İlişkisi
in: Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editor, Ankara Ticaret Odası, pp.104-107, 2021
Coğrafi İşaretli Ürünler ve Turizm
in: Coğrafi İşaretli Ürünler, Nevzat Artık, Ufuk Tansel Şireli, Tuğçe Ölmez, Editor, Ankara Ticaret Odası, pp.108-110, 2021
Doğu Anadolu Bölgesi
in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu, Ümit Sormaz, Cihan Canbolat, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.113-115, 2021
Mutfak Uygulamaları
Detay Yayıncılık, Ankara, 2020
Halk Edebiyatında Yemek Kültürü
in: Yemek, Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.243-292, 2020
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Uygulamaları
in: Mutfak Uygulamaları, Prof. Dr. Semra AKAR ŞAHİNGÖZ, Dr. Öğr. Üyesi Tufan SÜREN, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.169-209, 2020
Tunus Mutfağı
in: Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editor, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, pp.337-345, 2020
Beslenme İlkeleri Laboratuvar Uygulamaları
Vize Basın Yayın, Ankara, 2019
Gıda Kontrolü ve Mevzuatı
Vize Basın Yayın, Ankara, 2019
Türk Mutfağı’na Özgü Çorbalar
in: Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, pp.164-183, 2019
Erzincan: Erzincan Tulum Peyniri
in: Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editor, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, pp.169-174, 2019
Türk Mutfağı’nda Zeytinyağlı Sebze Yemekleri
in: Türk Mutfağı, Nevin ŞANLIER, Metin Saip SÜRÜCÜOĞLU, Editor, Hedef CS Basın Yayın Müh. ve Dan. Hiz. Tic. A.Ş., Ankara, pp.300-322, 2019
Gastronomi Alanında Vejetaryen/Vegan Yaklaşımı Giresun Yöre Mutfağı’nın Vejetaryen Mutfak Kapsamında İncelenmesi
in: Siyasi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Türkiye ve Rusya - 1, Prof. Dr. Emine İNANIR, Prof. Dr. Osman KÖSE, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ULUTÜRK, Editor, Berikan Yayınevi, Ankara, pp.505-533, 2019
Hazır Yemek Sistemleri
in: Gastronomide Güncel Konular, Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editor, Billur Yayınevi ve Basımevi, Konya, pp.219-251, 2018
Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Gastronomi Müzelerinin Değerlendirilmesi
in: İnsan, Toplum ve Spor Bilimleri Araştırma Örnekleri, Prof. Dr. Faruk Yamaner, Dr. Öğretim Üyesi Ender Eyuboğlu, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti., Ankara, pp.215-233, 2018
Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı
Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şt, Ankara, 2017
Development of Halal Kitchen Standards within the Scope of Halal Tourism
in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editor, Gece Publishing, Ankara, pp.1331-1339, 2017
Food Packaging: Glass and Plastic
in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editor, Gece Publishing, Ankara, pp.735-740, 2017
The Importance of Turkish Cuisine in Gastronomy Tourism
in: Researches on Science and Art in 21st Century Turkey, Hasan Arapgirlioğlu, Atilla Atik, Robert L. Elliott, Edward Turgeon, Editor, Gece Publishing, Ankara, pp.494-507, 2017
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
in: Her Yönüyle Gıda, Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu, Kamuran Ayhan, Editor, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, pp.85-119, 2013