Publications & Works

Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI

Articles Published in Other Journals

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

konya ili çumra ve karapınar ilçelerinde türkmen yemeklerinden bazı örnekler

x. INTERNATIONALTURKIC CULTURE ART AND PROTECTION OF CULTURAL HERITAGE SYMPOSIUM, 21 - 27 September 2016

KONYA NIN BAZI TÜKMEN KÖYLERİNDE ÖZEL GÜN YEMEKLERİ VE İKRAMLARI

X. INTERNATIONAL TURKIC CULTURE, ART AND PROTECTİON OFCULTURAL HERİTAGE SYMPOSİUM, 21 - 27 September 2016

ANKARA İLİNDE 4VE 5 YILDIZLI OTELLERİN YİYECEK İÇEÇEK ALANLARININ HİJYEN YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ

14. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Gostivar, Macedonia, 22 - 23 August 2016

Energy sportmen drinks and fluid consumption on amateur football players

11.uluslararası spor bilimleri kongresi Antalya, 10 - 12 November 2010

Üniversite Öğrencilerinin Besin Tüketim Durumları

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongres, 14 - 18 April 2010

SAĞLIKLI BESLENME VE GÜNEŞ ETKİLEŞİMİ

1. CİLDİMİ VE GÜNEŞİ SEVİYORUM GÜNLERİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, Turkey, 27 May 2009

A Study into the Opinions of Students Attending University Preparation Courses on the Profession of Teaching

ICES08 INTERNATİONAL CONFERENCE ON EDUCATIONAL SCIENCES FAMAGUSTO, NORT CYPRUS, 23 - 25 June 2008

Çeşitli Turistik İşletmelerin Mutfaklarının Hijyen Yönünden Değerlendirilmesi

Turizmde Sağlık ve Beslenme; Sorunlar ve Çözümler Sempozyum, Turkey, 3 - 04 May 2002

Ankara Gölbaşında Yabani Bitkilerin Kullanılış Amaçları ve Şekilleri Üzerinde Bir Araştırma

XIII. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Turkey, 20 - 22 September 2000

Ankarada Farklı Sosyo Ekonomik Düzeydeki Ailelerin Beslenme Alışkanlıkları ve Etkileyen Faktörler Üzerinde Bir Araştırma

II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi (Uluslararası katılımlı) Hacettepe Üniversitesi Ankara, Turkey, 1 - 03 September 1999

Eğitim Modellerinin Öğrencilere Beslenme Eğitimi Verilmesindeki Etkinliğinin Araştırılması

VIII. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon, Turkey, 1 - 03 September 1999

Tüketicilerin Dayanıklı Tüketim Mallarını Satın alma Davranışları

Tüketicinin Korunması Hareketleri ve Tüketici Eğitimi paneli Gazi Üniversitesi mesleki Yaygın Eğitim Fakültesi, Turkey, 29 March 1999

Beypazarı Mutfağına Genel Bir Bakış

1.Beypazarı Kültür ve Sanat Sempozyumu Beypazarı, Turkey, 22 - 23 May 1998

Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Sağlık Sorunlarının Saptanması

III. Uluslararası beslenme ve diyetetik kongresi, Hacettepe Üniversitesi Ankara, Turkey, 12 - 14 April 1995

Books & Book Chapters

BİREYLERİN RAFİNE ŞEKER İLAVE EDİLMİŞ ÜRÜNLERİ TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI MAİNE, MASSACHUSETTS VE NEW HAMPSHIRE ÖRNEĞİ

in: Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında Araştırma ve DEĞERLENDİRMELER, İLİC DERYA, AYDOĞDU KARAASLAN İLKNUR, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.133-188, 2024

GASTRONOMİK AÇIDAN ADANA İLİ YÖRESEL YEMEKLERİNİN RESTORANLARDA UYGULANABİLİRLİĞİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

in: SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLERDE GÜNCEL ARAŞTIRMALAR - I, Doç.Dr.Erdil Durukan, Öğretim Görevlisi Burak Alkan, Dr. Sema Sağlık, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.35-74, 2022

ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ EKMEK TÜKETIM DURUMLARI VE İSRAFLARININ BELIRLENMESI ÜZERINE BIR ÇALIŞMA

in: Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler- II, DOÇ. DR. AYŞE ÇATALCALI CEYLAN DR. ÖĞR. ÜYESI GÖZDE SUNAL, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.315-349, 2021

YEMEK KAMYONLARI (FOOD-TRUCK) AKIMININ BİLİNİRLİK VE TERCİH EDİLME DURUMU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

in: Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler- II, DOÇ. DR. AYŞE ÇATALCALI CEYLAN DR. ÖĞR. ÜYESI GÖZDE SUNAL, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.43-72, 2021

FARKLI SOSYOEKONOMIK DÜZEYE SAHIP KADINLARIN EVDE YAPTIKLARI KIŞLIK YIYECEKLERIN GASTRONOMIK AÇIDAN DEĞERLENDIRILMESI: ANKARA İLI ÖRNEĞI

in: Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler- III, DOÇ. DR. AYŞE ÇATALCALI CEYLAN DR. ÖĞR. ÜYESI GÖZDE SUNAL, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.127-158, 2021

MAKARNALAR

in: MUTFAK UYGULAMALARI, Semra Akar Şahingöz,Tufan Süren, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.303-316, 2020

GASTRONOMI VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCILERININ MESLEĞE YAKLAŞIMLARI VE MEMNUNIYET DURUMLARI ÜZERINE BIR ÇALIŞMA

in: Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar Cilt II, PROF. DR. SERDAR ÖZTÜRK, Editor, Gece Kitaplığı / Gece Publishing, Ankara, pp.435-477, 2020

Chapter 41A RESEARCH STUDY CONDUCTED REGARDING THE IMPACTS OF UNIVERSITY STUDENTS’ CONSUMPTION OF DIETARY SUPPLEMENTS ON THEIR NUTRITION

in: Academic Studies in Health Sciences-II volüme-2, Prof.Dr. Cem Evereklioğlu, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.187-224, 2020

PİLAVLAR

in: MUTFAK UYGULAMALARI, SEMRA AKAR ŞAHİNGÖZ, TUFAN SÜREN, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.317-338, 2020

Metrics

Publication

58

H-Index (WoS)

2

Citation (Scopus)

135

H-Index (Scopus)

2

Citiation (TrDizin)

36

H-Index (TrDizin)

3

Thesis Advisory

18

Open Access

3
UN Sustainable Development Goals