SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Gastronomik Bir Miras Trakya Kuskusu; Çatalca Örneği (Thracian Couscous as Gastronomic Heritage; The Case of Çatalca)
JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES
, cilt.11, sa.4, ss.3373-3392, 2023 (Hakemli Dergi)
Rock Samphire (CrithmummaritimumL.) asa Functional Food: Awareness, Consumption Habit sand Culinary Use
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.11, sa.12, ss.2250-2257, 2023 (Hakemli Dergi)
Honey as a Functional Food; Its Culinary Status
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.8, ss.1426-1433, 2022 (Hakemli Dergi)
Science Direct Veri Tabanında Yer Alan Food Chemistry Dergisinde Baharatlar ile İlgili Yayınlanan Makalelerin Bibliyometrik Analizi (Bibliometric Analysis of Articles Related to Spices in Food Chemistry Magazine in the Science Direct Database)
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.7, sa.4, ss.3014-3028, 2019 (Hakemli Dergi)
Opinions of the workers in the hotel kitchens of Cappadocia region on kitchen hygiene situations
New Trends and Issues Proceedings on Humanities and Social Sciences
, cilt.6, sa.4, ss.67-78, 2019 (Hakemli Dergi)
Kadınların Baharat Tüketimi Üzerine Bir Araştırma / A Research On Spices Consumption Of The Women’s
Researcher: Social Science Studies
, cilt.7, sa.2, ss.226-244, 2019 (Hakemli Dergi)
Antioksidan Baharatların Osmanlı Saray Mutfağındaki Yeri
Karabuk University Journal of Institute of Social Sciences
, cilt.9, sa.9-1, ss.363-380, 2019 (Hakemli Dergi)
Bir devlet hastanesinde Tedavi Gören Kroner Kalp Hastalarının Beslenme Durumları, Yağ Tüketimi ve Fiziksel Aktivite Alışkanlıkları
Sürekli tıp eğitimi dergisi STED
, cilt.23, sa.1 ocak-şubat, ss.8-15, 2014 (Hakemli Dergi)
Tıp Fakültesi Birinci ve Son Sınıfa Devam Eden Öğrencilerin Beslenme Bilgi ve Alışkanlıkları Üzerine Bir Araştırma
21. Yüzyıl’da Eğitim ve Toplum Dergisi
, cilt.2, sa.6, ss.84-104, 2013 (Hakemli Dergi)
Ankara da Yaşayan 0 36 Ay Çocukların Bazı Antropemetrik Ölçümleri ve Anne Sütü ile Beslenme Durumlarının Saptanması
Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.271-289, 2004 (Hakemli Dergi)
Sıfır Uç Yaş Grubunda Bulunan Annelerin Beslenme ve İshal Konusunda Bilgi ve Davranışlarının İncelenmesi
gazi egitim fakültesi dergisi
, cilt.24, sa.3, ss.81-100, 2004 (Hakemli Dergi)
Yiyecek İçecek Hizmeti veren Otel Lokanta Kafeterya gibi İşletmelerde Çalışan Mutfak Personelinin Hijyen Yönünden Değerlendirilmesi
Mesleki eğitim Dergisi
, cilt.5, sa.10, ss.185-194, 2003 (Hakemli Dergi)
Ankara Gölbaşında Yabani Bitkilerin Kullanılış Amaçları ve şekilleri Üzerinde bir araştırma
Ot Sistematik Botanik Dergisi
, cilt.2, sa.8, ss.105-120, 2001 (Hakemli Dergi)
Beypazarı Mutfağına Genel Bir Bakış
MILLI FOLKLOR: INTERNATIONAL AND QUARTERLY JOURNAL OF FOLKLORE
, cilt.48, sa.5, ss.63-66, 2000 (Hakemli Dergi)
Geleneksel Türk Mutfağında Helvalar Safranbolu Yörük Köyünden Bir Örnek Mısır Helvası
MILLI FOLKLOR: INTERNATIONAL AND QUARTERLY JOURNAL OF FOLKLORE
, cilt.47, sa.6, ss.47-48, 2000 (Hakemli Dergi)
Üniversite Öğrencilerine Verilen Eğitim Modellerinin Öğrencilerde Davranış Değişikliğine Etkilerinin İncelenmesi
Milli Eğitim Dergisi
, sa.148, ss.33-36, 2000 (Hakemli Dergi)
Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Öğün Düzenine Etkileri Üzerine Bir Çalışma
Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.8, ss.11-18, 2000 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
konya ili çumra ve karapınar ilçelerinde türkmen yemeklerinden bazı örnekler
x. INTERNATIONALTURKIC CULTURE ART AND PROTECTION OF CULTURAL HERITAGE SYMPOSIUM, 21 - 27 Eylül 2016
KONYA NIN BAZI TÜKMEN KÖYLERİNDE ÖZEL GÜN YEMEKLERİ VE İKRAMLARI
X. INTERNATIONAL TURKIC CULTURE, ART AND PROTECTİON OFCULTURAL HERİTAGE SYMPOSİUM, 21 - 27 Eylül 2016
ANKARA İLİNDE 4VE 5 YILDIZLI OTELLERİN YİYECEK İÇEÇEK ALANLARININ HİJYEN YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ
14. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Gostivar, Makedonya, 22 - 23 Ağustos 2016
Energy sportmen drinks and fluid consumption on amateur football players
11.uluslararası spor bilimleri kongresi Antalya, 10 - 12 Kasım 2010
Üniversite Öğrencilerinin Besin Tüketim Durumları
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongres, 14 - 18 Nisan 2010
SAĞLIKLI BESLENME VE GÜNEŞ ETKİLEŞİMİ
1. CİLDİMİ VE GÜNEŞİ SEVİYORUM GÜNLERİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ, Türkiye, 27 Mayıs 2009
Anadoluda Halk Arasında Bitkilerin Kullanılış Amaçları Üzerinde Etnobotanik bir Çalışma
14. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı, Eskişehir, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2002
Çeşitli Turistik İşletmelerin Mutfaklarının Hijyen Yönünden Değerlendirilmesi
Turizmde Sağlık ve Beslenme; Sorunlar ve Çözümler Sempozyum, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2002
Ankara Gölbaşında Yabani Bitkilerin Kullanılış Amaçları ve Şekilleri Üzerinde Bir Araştırma
XIII. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2000
Ankarada Farklı Sosyo Ekonomik Düzeydeki Ailelerin Beslenme Alışkanlıkları ve Etkileyen Faktörler Üzerinde Bir Araştırma
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi (Uluslararası katılımlı) Hacettepe Üniversitesi Ankara, Türkiye, 1 - 03 Eylül 1999
Tüketicilerin Dayanıklı Tüketim Mallarını Satın alma Davranışları
Tüketicinin Korunması Hareketleri ve Tüketici Eğitimi paneli Gazi Üniversitesi mesleki Yaygın Eğitim Fakültesi, Türkiye, 29 Mart 1999
Beypazarı Mutfağına Genel Bir Bakış
1.Beypazarı Kültür ve Sanat Sempozyumu Beypazarı, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 1998
Kitap & Kitap Bölümleri
YEMEK KAMYONLARI (FOOD-TRUCK) AKIMININ BİLİNİRLİK VE TERCİH EDİLME DURUMU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
Sosyal ve Beşerî
Bilimlerde Araştırma ve
Değerlendirmeler- II, DOÇ. DR. AYŞE ÇATALCALI CEYLAN DR. ÖĞR. ÜYESI GÖZDE SUNAL, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.43-72, 2021
FARKLI SOSYOEKONOMIK DÜZEYE SAHIP KADINLARIN EVDE YAPTIKLARI KIŞLIK YIYECEKLERIN GASTRONOMIK AÇIDAN DEĞERLENDIRILMESI: ANKARA İLI ÖRNEĞI
Sosyal ve Beşerî
Bilimlerde Araştırma ve
Değerlendirmeler- III, DOÇ. DR. AYŞE ÇATALCALI CEYLAN DR. ÖĞR. ÜYESI GÖZDE SUNAL, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.127-158, 2021
MAKARNALAR
MUTFAK UYGULAMALARI, Semra Akar Şahingöz,Tufan Süren, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.303-316, 2020