Akademik Unvanlar
-
2018 - Devam Ediyor Prof.Dr.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
-
2013 - 2018 Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
-
2010 - 2013 Yrd.Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü
-
2002 - 2010 Öğretim Görevlisi Dr.
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü
-
1997 - 2002 Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2019 - Devam Ediyor Dekan
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
-
2015 - 2016 Bölüm Başkanı
Gazi Üniversitesi
Verdiği Dersler
-
Lisans Turizm iletmelerinde yeniden Yapılanma ve Kurumsallaşma
-
Doktora Yiyecek İçecek İşletmelerinde Stratejik Yönetim ve İşletme Politikaları
-
Doktora Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik
-
Lisans Genel Muhasebe
-
Lisans Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü
-
Lisans YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ
-
Yüksek Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE KURUMSALLAŞMA VE YENİDEN YAPILANMA
-
Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZLERİ
-
Yüksek Lisans YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ
-
Yüksek Lisans TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZLERİ
-
Yüksek Lisans URİZM İŞLETMELERİNDE KURUMSALLAŞMA VE YENİDEN YAPILANMA
-
Doktora YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROLÜ
-
Lisans TURİZM İŞL TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZLERİ
-
Lisans MEZUNİYET PROJESİ II
-
Lisans KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MUH. UYG
-
Lisans KONAKLAMA İŞL. MALİYET KONT. (SEÇMELİ)
-
Lisans Turizme Giriş
-
Lisans MEZUNİYET PROJESİ I
-
Lisans TURİZM
-
Lisans MUHASEBE İLKELERİ I
-
Lisans Muhasebe İlkeleri II
Yönetilen Tezler
-
Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yeni Bir Model: Bulut Mutfak İşletmeleri
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
Y.GÜRBÜZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
HATIRLANABİLİR GASTRONOMİK DENEYİMDE KATILIM, DUYGULAR VE MOTİVASYONUN ROLÜ: YEMEK KURSLARI ÖRNEĞİ
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.ALPHAN(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Liderlik tarzlarının bağlılık, tatmin ve işten ayrılma niyetine etkisinde örgütsel güvenin aracılık rolü: Yiyecek ve içecek departmanları çalışanları üzerinde bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
A.SÖKMEN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Aile işletmelerinin kurumsallaşma düzeyi ile işgörenlerin bağlılık düzeyleri arasındaki ilişkide iş stresinin rolü
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
G.NABIYEVA(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Restoran atmosferi ve hizmet kalitesinin davranışsal niyet üzerine etkileri
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.ÖZATA(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Franchise yiyecek içecek işletmelerinde tedarik zinciri performansı
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
C.CANBOLAT(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Elazığ gastronomik kimliğinin destinasyon imajı açısından değerlendirilmesi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.GÜLEÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Kurgulama düzeyi teorisi perspektifinden yerel gıda tüketim motivasyon unsurlarının gastronomi amaçlı seyahat niyetine etkisinin incelenmesi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
N.EROL(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Kurumsal eşbiçimliliğin yerel yönetimlerin elektronik hizmet kalitesi üzerine etkisinde e-devlet kapısının yeri
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
Z.SÖNMEZ(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Uygulama otellerinde misafir memnuniyeti: Yalova örneği
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
F.KARATAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Destinasyon markası oluşumunda gastronomik kimlik ve imaj: Konya örneği
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
B.AYŞENUR(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Menü dizaynı ve restoran ambiyansının menüden yemek seçimine etkisi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.ŞAHİN(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Tükenmişlik düzeyinin iş performansına etkisinde rekreatif aktivitelerin aracılık rolü: Yiyecek içecek işletmelerinde bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.EROL(Öğrenci), Doktora, 2019 -
İşgörenlerin iş tatmini ile örgütsel bağlılıkları arasındaki ilişkide örgütsel adalet algısının aracı rolü
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
S.UYANIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Kadrolu ve taşeron çalışanların iş tatminlerini belirlemeye yönelik bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
M.ÇINAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Küçük ve orta ölçekli konaklama işletmelerinde girişimcilik yöneliminin işletme performansına etkisi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
B.KOÇ(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Yöneticilerin liderlik davranışlarının Blake ve Mouton'un yönetim tarzı ölçeğine göre belirlenmesi: turizm sektöründe bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
Y.ÇATALKAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
İşgören kaygı düzeyinin örgütsel adalet algısı ile örgütsel bağlılık ilişkisinde aracılık rolü: Yiyecek içecek işletmeleri örneği
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
G.SULTAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Sürdürülebilir yiyecek - içecek hizmetleri: Yeşil restoran hareketi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
A.YARIŞ(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Kişilik özellikleri ile iş stresi ve tükenmişlik arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
D.ZOR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin ders programı algılarının akademik başarıları üzerine etkisi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.ÖZATA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Örgütsel adalet algısının sinizm üzerine etkisi: Devlet üniversiteleri meslek yüksekokullarında bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.ÖZCAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Turistik destinasyonlarda yerel yiyecek içecek tüketimine etki eden faktörler üzerine bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.ALPHAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Psikolojik sözleşme ve örgütsel bağlılık arasındaki ilişki: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında bir uygulama
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
B.SÖNMEZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Demiryolu ulaştırma sektöründe serbestleşmenin demiryolu ulaştırmasının gelişimine etkisi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
B.RECEP(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
İş doyumu ve yaşam doyumu arasındaki ilişkinin demografik değişkenler açısından incelenmesi: Konaklama işletmelerinde bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
N.KUBİLAY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Konaklama işletmelerinde sürdürülebilirlik uygulamaları
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
B.KOÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Tüketicilerin hizmet kalitesi beklentileri ve algıları arasındaki ilişkinin analizi: Yüksek hızlı tren yolcuları üzerine bir araştırma
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
M.KORKMAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Turistik destinasyon olarak Ankara'nın bilişsel ve duygusal imaj bileşenleri açısından analizi
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
B.AYŞENUR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
İşgören güçlendirme ve örgütsel bağlılık arasındaki ilişki: Konaklama işletmeleri açısından bir inceleme
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
E.EROL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Örgüt ikliminin işgörenlerin örgütsel bağlılıklarına etkisi: Konaklama işletmelerinde bir uygulama
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
Z.İLLEEZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Yaylacılık kültürünün yayla turizmi içindeki önemi: Rize yaylaları örneği
YAZICIOĞLU İ. (Danışman)
H.HABERAL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011