Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

İç Anadolu Bölgesi’nde Yiyecek Seçiminin Cinsiyete Göre Farklılaşması

1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020

Kore Mutfağı Geleneksel Ürünü Olan Kimchinin Türk Mutfağına Uyarlaması

IV. International Gastronomy and Tourism Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.501-504

Helal Konseptli Otel İşletmelerini Tercih Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları

2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.154-165

The Effect of Human Development Index on the Recognisability of the Country Cuisines

11th Tourism Outlook Conference, Eskişehir, Türkiye, 2 - 05 Ekim 2018, ss.94

Gastrominin Yumuşak Güç Olarak Kullanımı Üzerine Bir İnceleme

19. Ulusal Turizm Konferansı, Afyonkarahisar, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.715-729

Moleküler Mutfakta Standart Reçetelerin Geliştirilmesi

Uluslararası Gastronomi Kongresi, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.35

Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi

Uluslararası Gastronomi Kongresi, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.63

Sinop İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesine Yönelik Swot Analizi

III. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1073-1082

Likya Yolunda Bir Gastronomi Durağı: Kınık

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Muğla, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.54

Konaklama İşletmelerinde İşten Ayrılma: Türkiye de Son On Yılda Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir Değerlendirme

1. Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Kongresi, Priştine, Kosova, 12 - 17 Eylül 2017, ss.478-488

Mutfakta Dijital Devrim: Dijital Gastronomi Ve Ticari (Endüstriyel) Mutfaklara Olası Etkileri

Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017, ss.217-218

Restoranlardaki Teknolojik Yeniliklerin Deneyim Pazarlaması Açısından Değerlendirilmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017

BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YOZGAT YEMEKLERİNİ TANIMA DÜZEYİ

II. Uluslar arası Bozok Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.2, ss.56-69

Sous Vide Tekniğiyle Pişirilen Dana Bonfilenin Sem Analizinde Örnek Hazirlama

4. Uluslararası Gıda Kongresi Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.17

Bozok Üniversitesi Öğrencilerinin Yozgat Mutfak Kültürünü Tanıma Düzeyi

II. Uluslararası Bozok Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.3, ss.56-69

Şanlıurfa’da Özel Günlerde Yapılan Yemeklere Yönelik Bir Araştırma

16. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 Nisan 2017, cilt.4, ss.136-144

ŞANLIURFA’DA ÖZEL GÜNLERDE YAPILAN YEMEKLEREYÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

16. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 Nisan 2017, cilt.4, ss.136-144

MOLEKÜLER GASTRONOMİ YEMEK YAPMAYI PERFORMANS SANATINA DÖNÜŞTÜREN BİR DEVRİM

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi İzmir, 10 - 12 Aralık 2015

Gıda İsrafı ve Freegan Food Akımı

1. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.165-172

Ayurveda Beslenme Sistemine Göre Menü Planlama

1. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.40-50

Türkiye de İnanç Turizmine Genel Bir Bakış ve Hristiyanlığın Seyahate Verdiği Önem

2000. Yılında Hıristiyanlık (Dünü, Bugünü ve Geleceği), Ankara, Türkiye, 9 - 11 Haziran 2001, ss.417-431

Kitap & Kitap Bölümleri

Türkiye’deki Yöresel Gastronomi Rotaları Üzerine Bir Literatür Taraması

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, Sökmen Alptekin, Aydın Çağdaş, Editör, DETAY ANATOLIA AKADEMİK YAYINCILIK, Ankara, ss.770-786, 2024

Gastrodiplomasi

Gastronomi, Turizm ve Sürdürülebilirlik Araştırmaları, Ramazan EREN, Kadir ÇETİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-25, 2023

The Effect of Soft Power on the Selection of a Touristic Destination

Global Perspectives on Soft Power Management in Business, Kannapat Kankaew, Editör, IGI Global, Hershey-PA, ss.374-388, 2023

Yemeğin Kültürel Tarihi

Yemeğin Kültürel Temelleri, AKSOY, Mustafa; ÇEKİÇ, İbrahim; TAHMAZ, Gül Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.39-60, 2022

Antik Çağda Doğu Karadeniz Mutfağı

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar I, OĞAN, Yener, Editör, Çizgi Kitapevi Yayınları, İstanbul, ss.87-92, 2022

The Evaluation of Eating Out Experiences of Local Tourists Visiting Gastronomy Cities Within the Framework of the Expectation Confirmation Theory

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, YAZICIOĞLU, İrfan; IŞIN, Alper; YAYLA, Özgür, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.315-331, 2021

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.335-336, 2021

Turizm İşletmeleri

Genel Turizm, Kurban Ünlüönen , Arzu Kılıçlar, Editör, seçkin yayınları, Ankara, ss.189-219, 2021

Turizm İşletmeleri

Genel Turizm, ÜNLÜÖNEN, Kurban; KILIÇLAR, Arzu, Editör, Seçkin Kitapevi, Ankara, ss.189-221, 2021

GASTRONOMİDE KÜLTÜR ve LEZZET

Gastronomi Araştırmaları, OGAN, Yener, Editör, Çizgi Kitapevi, İstanbul, ss.233-238, 2021

Kore Mutfak Kültürü

Detay Yayıncılık, Ankara, 2020

İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NDE YİYECEK SEÇİMİNİNCİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMASI

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Yılmaz SEÇİM, Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.193-207, 2020

Moleküler Gastronomi

Gastronomide Güncel Konular, Hatice Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.55-87, 2018

Metrikler

Yayın

76

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

6

Tez Danışmanlığı

17

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları