SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hücresel Tarım Ürünlerinin Tüketiciler Tarafından Tercih Edilme Durumları
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.339-357, 2023 (Hakemli Dergi)
Yükseköğretim Öğrencilerinin Gıda İsrafı Konusundaki Bilgi, Görüş ve Davranışları
Anadolu Strateji Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.11-32, 2023 (Hakemli Dergi)
GELENEKSEL AİLEDE YEMEK VE GÜÇ İLİŞKİSİ
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.4, sa.2, ss.183-198, 2021 (Hakemli Dergi)
The Effect of Street Foods on Destination Selection in the Context of Planned Behavior Theory: The Case of Istanbul Province
Journal of Hospitality and Tourism Issues
, cilt.2, sa.2, ss.122-142, 2020 (Hakemli Dergi)
Yiyecek İçecek Eğitiminde Gastronomi Ve Mutfak Sanatları İle Kulinoloji Programlarına Dair Bir Karşılaştırma
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.5, sa.12, ss.7-20, 2018 (Hakemli Dergi)
Şanlıurfa’da Özel Günlerde Yapılan YemeklereYönelik Bir Araştırma
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.4, ss.136-144, 2017 (Hakemli Dergi)
Rafine Mutfağın Doğuşu ve Rafine Mutfağı Şekillendiren Yenilikçi Mutfak Akımlarının Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkileri
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.1-17, 2016 (Hakemli Dergi)
Reasons of Choosing Recreation Management DepartmentsWithin the Body of Tourism Faculties and Expectations ofStudents
Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.15, sa.2, ss.549-561, 2016 (Hakemli Dergi)
Avrupa Aşçılık Tarihi Antik Yunan dan Sanayi Devrimine
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.3, sa.1, ss.54-62, 2016 (Hakemli Dergi)
Türkiye de Zeytin Üretilmeyen Bölgelerde Yaşayan Halkın Zeytinyağı Hakkındaki Farkındalıkları Malatya Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.2, sa.2, ss.52-61, 2014 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
İç Anadolu Bölgesi’nde Yiyecek Seçiminin Cinsiyete Göre Farklılaşması
1. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020
Kore Mutfağı Geleneksel Ürünü Olan Kimchinin Türk Mutfağına Uyarlaması
IV. International Gastronomy and Tourism Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.501-504
Helal Konseptli Otel İşletmelerini Tercih Eden Turistlerin Seyahat Motivasyonları
2. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.154-165
Sinop İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesine Yönelik Swot Analizi
III. International Eastern Mediterranean Tourism Symposium, Hatay, Türkiye, 20 - 21 Nisan 2018, ss.1073-1082
Mutfakta Dijital Devrim: Dijital Gastronomi Ve Ticari (Endüstriyel) Mutfaklara Olası Etkileri
Uluslararası Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017, ss.217-218
Restoranlardaki Teknolojik Yeniliklerin Deneyim Pazarlaması Açısından Değerlendirilmesi
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Konya, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2017
MOLEKÜLER GASTRONOMİ YEMEK YAPMAYI PERFORMANS SANATINA DÖNÜŞTÜREN BİR DEVRİM
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi İzmir, 10 - 12 Aralık 2015
Gıda İsrafı ve Freegan Food Akımı
1. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.165-172
Türkiye de İnanç Turizmine Genel Bir Bakış ve Hristiyanlığın Seyahate Verdiği Önem
2000. Yılında Hıristiyanlık (Dünü, Bugünü ve Geleceği), Ankara, Türkiye, 9 - 11 Haziran 2001, ss.417-431
Kitap & Kitap Bölümleri
Gastrodiplomasi
Gastronomi, Turizm ve Sürdürülebilirlik Araştırmaları, Ramazan EREN, Kadir ÇETİN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-25, 2023
Yemeğin Kültürel Tarihi
Yemeğin Kültürel Temelleri, AKSOY, Mustafa; ÇEKİÇ, İbrahim; TAHMAZ, Gül Seçil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.39-60, 2022
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ, Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.335-336, 2021
Turizm İşletmeleri
Genel Turizm, Kurban Ünlüönen , Arzu Kılıçlar, Editör, seçkin yayınları, Ankara, ss.189-219, 2021
Turizm İşletmeleri
Genel Turizm, ÜNLÜÖNEN, Kurban; KILIÇLAR, Arzu, Editör, Seçkin Kitapevi, Ankara, ss.189-221, 2021
İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NDE YİYECEK SEÇİMİNİNCİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMASI
Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Yılmaz SEÇİM, Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.193-207, 2020
Afrika Yemek Kültürü
Bilgin Yayınevi, Ankara, 2019
Moleküler Gastronomi
Detay Yayınevi, Ankara, 2018
Moleküler Gastronomi
Gastronomide Güncel Konular, Hatice Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.55-87, 2018