Eğitim Bilgileri
1998 - 2002
1998 - 2002Doktora
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Besleme Eğitimi (Dr), Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ev Ekonomisi Ve Beslenme (Yl) (Tezli), Türkiye
1989 - 1993
1989 - 1993Lisans
Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2002
2002Doktora
Çocuktan Çocuğa Eğitim Yöntemi Esas Alınarak İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitimi Yapılması Üzerine Bir Araştırma
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Besleme Eğitimi (Dr)
1998
1998Yüksek Lisans
Soya fasulyesinin makarna üretiminde kullanılması
Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ev Ekonomisi Ve Beslenme (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Sağlık Bilimleri
Temel Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf.Dr.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2018 - 2020
2018 - 2020Doç.Dr.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2014 - 2018
2014 - 2018Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2013 - 2014
2013 - 2014Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü
2005 - 2013
2005 - 2013Yrd.Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü
1994 - 2005
1994 - 2005Araştırma Görevlisi
Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - 2021
2019 - 2021Bölüm Başkan Yardımcısı
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
2007 - 2010
2007 - 2010Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Gazi Üniversitesi
2006 - 2009
2006 - 2009Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Gazi Üniversitesi
2005 - 2008
2005 - 2008Dekan Yardımcısı
Gazi Üniversitesi
2006 - 2006
2006 - 2006Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Gazi Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
2019 - 2019
2019 - 2019Eğitici
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
1997 - 1997
1997 - 1997Eğitici-Hizmet İçi Eğitim
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
1997 - 1997
1997 - 1997Eğitici-Hizmet İçi Eğitim
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
1993 - 1994
1993 - 1994Öğretmen
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2022
2022Doktora
Yiyecek imajının turist sadakatine etkisinde yerel yiyecek tüketim değerlerinin aracılık rolü
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
M.ÇETİN(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Ankara'da Yaşayan Bireylerin Duygu Durumları ve Gıda Tercihleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
E.EYLEM(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Gastronomi Alanında Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerinin Tüketici ve İşletmeler Açısından Değerlendirilmesi
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
E.KAYMAZ(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Mısır ekmeğinin karotenoid değerlerinin analizi
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
B.ÖZTÜRK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Mesleki ve teknik anadolu liselerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi: Kahramanmaraş örneği
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
H.KARAKUŞ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yenilebilir otların yiyecek hazırlamada kullanımı: Tirşik otu (Arum maculatum L.)
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
F.CEYLAN(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yiyecek hazırlamanın yaşlılarda anksiyete düzeyine etkisi
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
S.KARABİNA(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Engelli bireylerin yiyecek içecek işletmelerinde yaşadıkları sorunlar
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
T.KESKİN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Adölesanlarda beslenme eğitimi: Akdeniz diyeti örneği
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
L.DOĞAN(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Okul öncesi çocuklarının günlük besin öğesi gereksinimlerinin karşılanma durumları
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Danışman)
B.UZGİDİM(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Using ethnobotanical plants in food preparation: Cuckoo pint (Arum maculatum L.)
Ceylan F., Akar Sahingoz S.
International Journal of Gastronomy and Food Science , cilt.29, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Knowledge and attitude of adolescents on probiotic foods and their consumption
Akar Sahingoz S.
International Food Research Journal , cilt.29, ss.369-384, 2022 (SCI-Expanded)
2019
2019The implementation and evaluation of a nutrition education programme about Mediterranean diet for adolescents
Sahingoz S., Dogan L.
Progress in Nutrition , cilt.21, sa.2, ss.316-326, 2019 (SCI-Expanded)
2012
2012Child Consumers Food Label Reading Habits and Health
Akar Sahingöz S.
HEALTHMED , cilt.6, sa.12, ss.4135-4140, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Compliance with Mediterranean Diet Quality Index (KIDMED) and nutrition knowledge levels in adolescents. A case study from Turkey
Sahingoz S., Sanlier N.
Appetite , cilt.57, sa.1, ss.272-277, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Fast Food and Snack Food Consumption of Adolescents in Turkey
Akar Sahingoz S.
HEALTHMED , cilt.5, sa.2, ss.378-387, 2011 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The Nutritional Content of Traditional Corn Bread and its Carotenoid Values
ÖZTÜRK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.12, sa.1, ss.552-563, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
2022The Covid-19 Pandemic and Fermented Products
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.2, ss.882-894, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Tüketicilerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Teknoloji Tabanlı Menüler ile İlgili Görüşleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Tourism and Gastronomy , cilt.9, sa.5, ss.161-178, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Covid-19 Pandemisi Normalleşme Sürecinde Bireylerin Yiyecek İçecek Tercihleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.187-214, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Covid –19 Pandemisi Normalleşme Sürecinde Bireylerin Yiyecek ve İçecek Tercihleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Dietary Habits of Youth During Covid-19 Pandemic and Their Adherence to Mediterranean Diet
ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Basic and Applied Research International , cilt.27, sa.1, ss.36-46, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Ethnocentrism and gastroracism on consumer preferences
UYANIK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Ankara'daki Restoranlara Ait Menülerin Tasarım Unsurlarının Değerlendirilmesi (An Evaluation of Design Elements in The Menus of The Restaurants in Ankara)
ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.8, sa.4, ss.125-137, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Yenilebilir Otlar Tüketim Alışkanlığı: Düziçi Örneği (Edible Herbs Habitual Consumption: Düziçi Example)
CEYLAN F., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.3, ss.2204-2225, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Yetişkin Bireylerde Gıda Neofobi Düzeyinin Belirlenmesi (Determination of Food Neophobia Level in Adult Individuals)
CEYLAN V., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.2, ss.772-784, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019İNSAN KAYNAKLARI WEB SİTELERİNDE AŞÇILARA YÖNELİK İŞ İLANLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME
ÇETİN M., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of International Social Research , cilt.12, sa.64, ss.726-734, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır: İstanbul’xxda Karadeniz’xxi Yaşamak
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi , sa.UTKM3, ss.20-31, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Bulunan Gastronomik Unsurların Kültür Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi , sa.UTKM3, ss.99-113, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019The Effect Of Television Shows On Daily Nutrition Planning
KIZILELİ M., ÇETİN K., ŞAHİNGÖZ S.
International Journal of Contemporary Applied Researches , cilt.6, sa.2, ss.149-158, 2019 (Scopus)
2019
2019Restoran mutfaklarında yeşil nesil restoran hareketi: “La Mancha Restoran” örneği
ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.
Journal of Tourism Theory and Research , cilt.5, sa.2, ss.292-300, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Yetişkin Bireylerde Gıda Neofobi Düzeyinin Belirlenmesi
CEYLAN V., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and GastronomyStudies , 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019The Effects Of Local Governments On Tourism Marketing: Analysis Of Turkey
ŞAHİNGÖZ S., KIZILELİ M.
International Journal of Contemporary Applied Researches , cilt.6, sa.2, 2019 (Scopus)
2019
2019Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır: İstanbul’da Karadeniz’i Yaşamak - Corn in the Black Sea Cuisine: Living Black Sea in İstanbul
KESKİN H., ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Eurasian Academy of SciencesEurasian Education Literature Journal , ss.20-31, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Bulunan Gastronomik Unsurların Kültür Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi - Evaluation of Gastronomical Elements in İstanbul Archaeological Museum Within The Scope of Cultural Tourism
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., KESKİN H.
Eurasian Academy of Sciences Eurasian Education Literature Journal , ss.99-113, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Ankara’daki Restoranların Engelli Bireylerin Erişilebilirliğine Uygunluğu (Accessibility of Restaurants in Ankara for Disabled People)
ŞAHİNGÖZ S., Keskin T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.3, ss.404-422, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Occupational Health and Safety in Vocational Education: An Example of Food and Beverage Services
ŞAHİNGÖZ S., Arıkan D.
Scholars Journal of Arts, Humanities and Social Sciences (SJAHSS) , 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018İş Yaşamında Cinsiyet Ayrımcılığı: Kadın Aşçılar Örneği (Sex Discrimination in Professional Life: Example of Female Cooks)
ÇELİK M., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.3, ss.370-383, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Otel İşletmeleri Çalışanlarının İletişim Becerileri: Artvin Örneği / Communicatıon Skills of Hotel Management Employees: Artvin Sample
OĞAN Y., ŞAHİNGÖZ S.
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.77-103, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018Ankara’daki Restoranların Engelli Bireylerin Erişilebilirliğine Uygunluğu
Akar Şahingöz S., Keskin Gündoğdu T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.3, ss.404-422, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
2017Kadın Çalışanlarda Cam Tavan Yansıtıcılarından Kurum İkliminin, İşTatmini ve İşten Ayrılma Niyetine Etkisi: Otel İşletmelerinde BirAraştırma
SÖKMEN A., ŞAHİNGÖZ S.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.113-133, 2017 (Hakemli Dergi)
2013
2013The Relationship Between Personnel Workload and Work Satisfaction within Accommodation and Nutrition Establishments
ŞAHİN H., ŞAHİNGÖZ S.
American International Journal of Social Science , cilt.1, sa.5, ss.10-18, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
2013An Examination of the Quality of Life of Elderly People A Turkey AksehirSample
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
International Journal of Education and Research (IJER) , cilt.1, sa.5, 2013 (Hakemli Dergi)
2012
2012Visually Impaired Individuals and Kitchen Accidents
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
British Journal of Humanities and Social Sciences , cilt.4, sa.1, ss.104-112, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
2012Visually Impaired Consumers and Food Shopping
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
British Journal of Humanities and Social Sciences , cilt.7, sa.1, ss.63-74, 2012 (Hakemli Dergi)
2009
2009The Education about Breakfast and its ImportanceGiven to Child to Mother in Turkey
ŞAHİNGÖZ S.
Pakistan Journal of Nutrition , cilt.8, sa.4, ss.419-424, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
2009Consumer Awareness on Food Poisoning
ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
Pakistan Journal of Nutrition , cilt.8, sa.8, ss.1218-1223, 2009 (Scopus)
2007
2007Omega 3 Yağ Asitlerinin İnsan Sağlığına Etkileri
AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi , cilt.15, sa.21, ss.1-8, 2007 (Hakemli Dergi)
2002
2002Bireylerin Soya Fasulyesi ve Ürünleri Konusundaki Bilgileri Bu Ürünleri Tanıma ve Tüketim Düzeyleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ARLI M.
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi , sa.10, ss.57-70, 2002 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2022
2022ANKARA’DAKİ YEŞİL OTEL MUTFAKLARINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE UYGULAMALARI
Güleç H., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Afyonkarahisar, Türkiye, 6 Ekim - 09 Aralık 2022
2022
2022Researching the Czech Cuisine and its Gastro-Tourism Potential
EREN E., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyon, Türkiye, 06 Ekim 2022, ss.122-137
2021
2021Researching Consumable Potential of Edible Insects in Everyday Diets: The Example of Bread with Mealworm Addition
EREN E., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
International Congress of Emerging Trends in Tourism, Konya, Türkiye, 30 Ekim 2021
2021
2021Tüketicilerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Teknoloji Tabanlı Menüler ile İlgili Görüşleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Türkiye, 01 Eylül 2021
2020
2020YEMEK ÜZERİNDEN ETNİSİTE: GASTRORACISM KAVRAMI VE BİREYLERİN ALGILARI
UYANIK B., ŞAHİNGÖZ S.
International Travel Tourism Dynamics, 8 - 10 Ekim 2020
2019
2019YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÇALIŞANLARIN MOBBİNG DAVRANIŞINA MARUZ KALMA DÜZEYLERİNİNBELİRLENMESİ
Koluman A., ŞAHİNGÖZ S.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019
2019
2019Akdeniz diyet kalitesi ölçeğinin (Mediterranean Diet Quality- KIDMED) geçerlik ve güvenirlik çalışması
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZGEN L., YALÇIN E.
Proceedings Book of 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 02-06 October 2019, Ankara-Turkey, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.1078-1088
2019
2019Akdeniz Diyet Kalitesi Ölçeğinin (Mediterranean Diet Quality- KIDMED) Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması (Validity and Reliability of the Mediterranean Diet Quality Scale (KIDMED))
ŞAHİNGÖZ S., ÖZGEN L., YALÇIN E.
NATURAL’2019 - ‘5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.1078-1088
2019
2019CORN IN THE BLACK SEA CUISINE: LIVING BLACK SEA INISTANBUL
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., Keskin H.
III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 24 - 28 Nisan 2019
2019
2019EVALUATION OF GASTRONOMICAL ELEMENTS IN ISTANBULARCHAEOLOGICAL MUSEUM WITHIN THE SCOPE OF CULTURALTOURISM
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., Keskin H.
III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 24 - 28 Nisan 2019
2019
2019BİREYLERİN GASTRONOMİ FAALİYETLERİNE YÖNELİKTUTUMLARI VE BU FAALİYETLERE KATILIM AMAÇLARININ BELİRLENMESİ
ONUR M., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 19 - 21 Eylül 2019
2018
2018Arkeolojik Olarak Elde Edilen Mutfak Ekipmanlarının Gastronomik Dili Anadolu Medeniyetler Müzesi Araştırması
AYYILDIZ S., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslararası Türk - Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi’nin (UTRAK), 14 - 16 Aralık 2018
2018
2018Restoran Mutfaklarında Yeşil Nesil Restoran Hareketi: “La Mancha Restoran” Örneği
ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.
The Second International Congress on Future of Tourism:Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2018, cilt.5, ss.292-300
2018
2018Metafor Analizi Yöntemi İle Bireylerin“Gastronomi” Kavramına İlişkin Algıları
ŞAHİNGÖZ S., Öztürk B.
UNESAK-2018 Uluslararası Necatibey Eğitim Ve Sosyal BilimlerAraştırmaları Kongresi’xx, 26 - 28 Ekim 2018
2018
2018Metafor Analizi Yöntemi ile Bireylerin Gastronomi Kavramına İlişkin Algıları
ÖZTÜRK B., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslarası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, cilt.7, ss.60-76
2018
2018Restoran Mutfaklarında Yeşil Nesil Restoran Hareketi: “La ManchaRestoran” Örneği
ŞAHİNGÖZ S., Güleç E.
The Second International Congress on Future of Tourism:Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 Eylül 2018
2018
2018Gastronomi Turizminde Geleneksel Peynirlerin Yeri Giresun İli Örneği
AYYILDIZ S., ŞAHİNGÖZ S.
4.TURK DUNYASI TURIZM SEMPOZYUMU, 19 - 21 Temmuz 2018
2018
2018İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET AYRIMCILIĞI: KADIN AŞÇILAR ÖRNEĞİ
ÇELİK M., ŞAHİNGÖZ S.
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.83-84
2017
2017Türk Kültüründeki Batıl İnanışlar ve Sembolik Besinler
ŞAHİNGÖZ S.
ISTEC 2017 International Science and Technology Conference, 17 Temmuz - 19 Aralık 2017
2017
2017Helal Otellerin Web Sayfaları Yoluyla Analizi
ŞAHİNGÖZ S., GÖNÜLGÜL S.
1. Uluslararsı Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 Nisan 2017
2017
2017Tüketicilerin Helal Gıda Algıları ve Tercihleri
ŞAHİNGÖZ S., ONUR M.
I.Uluslararası Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 Nisan 2017
2015
2015Hititler Döneminde Beslenme ve Mutfak Kültürü
ŞAHİNGÖZ S., AKBULUT B. A., ÖRGÜN E.
III. Uluslar arası Halk Kültürü Sempozyumu, 8 - 10 Ekim 2015
2015
2015Türkiye ve Romanya Mutfak Kültürü
ŞAHİNGÖZ S., UZGİDİM B.
III. Uluslararası Romanya’xxda Türk Kültürünün İzleri Sempozyumu, Bükreş, 10 - 14 Haziran 2015
2015
2015Akdeniz Beslenme Tarzı ve Yaşlanma Sürecinde Zihinsel Fonksiyonlara Etkisi
ŞAHİNGÖZ S.
8. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015
2012
2012Tüketiciler ve Hazır Gıda Tüketimi
ŞAHİNGÖZ S.
Hacettepe Üniversitesi I. Uluslararası Aile ve Tüketici Bilimleri Kongresi, 2012, Antalya., 7 - 10 Ekim 2012
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022Mediterranean Diet and Health
Akar Şahingöz S., Herdem G.
Mediterranean Diet, Muharrem İnce, Editör, IntechOpen, London, ss.1-14, 2022
2022
2022Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Araçlar ve Ekipmanlar
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Tatlı ve Pasta Üretimi, , Editör, Nobel, Ankara, ss.77-105, 2022
2022
2022Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Malzemeler
AKAR ŞAHİNGÖZ S., CEYLAN F.
Tatlı ve Pasta Üretimi, Semra AKAR ŞAHİNGÖZ, Neslihan ŞİMŞEK, Şule DEMİR, Editör, Nobel, Ankara, ss.23-69, 2022
2021
2021Researching Consumable Potencial of Edible Insects in Everyday Diets: The Example of Bread with Mealworm Addition
EREN E., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Global & Emerging Trend in Tourism, BAYRAKCI, S., ARAS, S., YETİMOĞLU, S., Editör, NEU PRESS, Konya, ss.208-220, 2021
2021
2021Yeme İçme Kültürü ve Dini Olgular
KAZKONDU İ., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Halkbilimi Bağlamında Türkiye'de Yeme-İçme Kültürü, Kılıç Samet, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.167-198, 2021
2020
2020Mutfak Uygulamaları
KALINKARA V., AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., KAYA Ü. C., ONUR N., ÖZBEK C. Y., et al.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2020
2020
2020Pişirme Yöntem ve Teknikleri
Şahingöz S., Yalçın E.
Mutfak Uygulamaları, Şahingöz Semra, Süren Tufan, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.211-228, 2020
2018
2018Exploring The Tourism Potential of Nallıhan District in Ankara and Proposals For Rural Development
ŞAHİNGÖZ S., KIZILELİ M., ÇETİN K.
Selected Studies on Rural Tourism and Development, Akkus, Gulizar; Akkus, Cetin, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle, ss.101-114, 2018
2015
2015Konaklama ve Beslenme İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
Şahingöz S., Şık A.
https://www.detayyayin.com.tr/urun/konaklama-ve-beslenme-isletmelerinde-is-sagligi-ve-guvenligi, Ankara, 2015
2015
2015The Mediterranean Diet Quality Index (KIDMED) and Nutrition Knowledge
Akar Şahingöz S.
The Mediterranean Diet an Evidence Approach, Victor R. Preedy,Ronald Ross Watson, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , London, ss.115-123, 2015
Desteklenen Projeler
2019 - 2020
2019 - 2020Mısır Ekmeğinin Karotenoid Değerlerinin Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akar Şahingöz S. (Yürütücü)
2019 - 2019
2019 - 2019YENİLEBİLİR OTLARIN YİYECEK HAZIRLAMADA KULLANIMI: TİRŞİK OTU (ARUM MACULATUM L.)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akar Şahingöz S. (Yürütücü)
2005 - 2007
2005 - 2007Okulöncesi Eğitim Almış ve Almamış İlköğretim Okulu 1 Sınıf Öğrencilerinin Beslenme Barınma Giyinme Aile Çocuk İlişkisine Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Bilimsel Hakemlikler
Ekim 2022
Ekim 2022SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2022
Mart 2022Üçüncü Sektör Kooperatifçilik
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2022
Mart 2022JOURNAL OF GASTRONOMY AND TOURISM
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2021
Nisan 2021safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ödüller
Mayıs 2019
Mayıs 2019Ankara'nın Enleri Proje Birincilik Ödülü
Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Dernegi, Turizm Akademisyenleri Dernegi
Haziran 2013
Haziran 2013Yayın Teşvik Ödülü
Gazi Üniversitesi
Haziran 2012
Haziran 2012Yayın Teşvik Ödülü
Gazi Üniversitesi
Haziran 2012
Haziran 2012