Akademik Unvanlar
-
2018 - Devam Ediyor Prof.Dr.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
-
2016 - 2018 Prof.Dr.
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
-
2011 - 2016 Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi
-
2007 - 2010 Yrd.Doç.Dr.
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümü
-
1992 - 2000 Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
-
2018 - Devam Ediyor Bölüm Başkanı
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
-
2018 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
-
2010 - 2019 Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Gazi Üniversitesi
-
2017 - 2018 Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Gazi Üniversitesi
-
2017 - 2018 Bölüm Başkanı
Gazi Üniversitesi
-
2016 - 2016 Dekan Yardımcısı
Gazi Üniversitesi
-
2008 - 2009 Bölüm Başkan Yardımcısı
Gazi Üniversitesi
Verdiği Dersler
-
Doktora GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI
-
Yüksek Lisans TÜRK MUTFAĞI ALAN ARAŞTIRMALARI
-
Yüksek Lisans GASTRONOMİDE ÜRÜN GELİŞTİRME
-
Yüksek Lisans LATİN AMERİKA ÜLKELERİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
-
Lisans GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ
-
Lisans EKMEK VE UNLU MAMULLER (2. ŞUBE)
-
Lisans GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ (2. ŞUBE)
-
Yüksek Lisans TÜRK MUTFAĞI ALAN ARAŞTIRMALARI (2. şube)
-
Lisans MEZUNİYET PROJESİ
-
Lisans GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
-
Lisans EKMEK VE UNLU MAMULLER
-
Lisans Besin Güvenliği
-
Yüksek Lisans YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLANLAMA
-
Doktora ULUSLARARASI MUTFAKLARDA KÜLTÜREL ETKİLEŞİM
-
Lisans Türk Mutfağı
-
Lisans Uluslararası Mutfaklar
Yönetilen Tezler
-
Turist rehber adaylarının gastronomi turizmine bakışı
ÖZKAYA F. (Danışman)
E.PEKER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Özel Gün ve Törenlerde Yapılan Gastronomi Uygulamaları
ÖZKAYA F. (Danışman)
A.ADEMOĞLU(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Isparta kültürü özel gün ve törenlerinde sunulan gastronomi uygulamaları
ÖZKAYA F. (Danışman)
H.NİLGÜN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Sağlıklı ürün geliştirme kapsamında fonksiyonel gıda olarak aronyalı tarhana
ÖZKAYA F. (Danışman)
N.ŞEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Özel aşçılık okulu mezunlarının sektördeki çalışma durumlarının araştırılması: Ankara örneği
ÖZKAYA F. (Danışman)
G.DUMAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Antik Roma Dönemi Mutfak Kültürünün Ege Bölgesi Mutfak Kültürüne Yansımalarının İncelenmesi
ÖZKAYA F. (Danışman)
S.USTA(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Anadolu mutfak kültürünün oluşumunda Hitit mutfağının rolü: Etnoarkeolojik bir araştırma
ÖZKAYA F. (Danışman)
A.AYDIN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Coğrafi işaretli kars kaşarı dondurması
ÖZKAYA F. (Danışman)
B.UYANIK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Artvin ilinin gastronomi değerleri; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmeler ve satın alan turistler üzerine bir inceleme
ÖZKAYA F. (Danışman)
Y.OĞAN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Yaratıcı şehirler ağı kapsamında gastronomi şehri olma yolunda "Kastamonu"
ÖZKAYA F. (Danışman)
A.KARAER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Gaziantep'i ziyaret eden yerli turistlerin yiyecek neofobisi ve çeşitlilik arayışı eğilimlerinin yerel yemek tüketimine etkisi
ÖZKAYA F. (Danışman)
M.ÇAKIR(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Batı Karadeniz mutfağında yerel farklılıklar
ÖZKAYA F. (Danışman)
B.DORUK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Türkiye'deki coğrafi işaretli peynirlerin umami tat yoğunluklarının belirlenmesi
ÖZKAYA F. (Danışman)
E.HİLMİ(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Modernite bağlamında Türk mutfağına özgü yenilikçi ürün geliştirme
ÖZKAYA F. (Danışman)
E.ÖZATA(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Moleküler mutfak tekniklerinden: kapsülleştirme, tütsüleme, sous-vide, soğuk pişirme-sıvı azot tekniklerinin duyusal analiz yöntemiyle incelenerek örnek standart reçetelerin hazırlanması
ÖZKAYA F. (Danışman)
K.ÖZEL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Gastronomi imajı ve sosyal medyanın turistlerin ziyaret niyetlerine etkisi
ÖZKAYA F. (Danışman)
S.BAYDAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Moleküler gastronomi tekniği ile probiyotik dondurma üretimi
ÖZKAYA F. (Danışman)
B.ONURLAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Otel işletmelerinde iş gücü maliyet kontrolünün insan kaynakları yönetimi açısından incelenmesi: İstanbul'da dört ve beş yıldızlı oteller üzerine bir uygulama
ÖZKAYA F. (Danışman)
İ.ŞÜKRÜ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Tahsisli taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilen turizm yatırımlarının yatırımcılar açısından değerlendirilmesi
ÖZKAYA F. (Danışman)
S.TAŞCI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Yabancı turistlerin yiyecek içecek işletmeleri, personeli ve Türk mutfağına ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi: Alanya örneği
ÖZKAYA F. (Danışman)
Ö.ARSLAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Turizm sektöründe alternatif bir pazarlama stratejisi olarak gerilla pazarlamanın kullanılması: Konaklama işletmeleri üzerine bir araştırma
ÖZKAYA F. (Danışman)
S.ARSLAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009