Education
1998 - 2002
1998 - 2002Doctorate
Gazi University, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Besleme Eğitimi (Dr), Turkey
1994 - 1998
1994 - 1998Postgraduate
Gazi University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ev Ekonomisi Ve Beslenme (Yl) (Tezli), Turkey
1989 - 1993
1989 - 1993Undergraduate
Gazi University, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü, Turkey
Dissertations
2002
2002Doctorate
Çocuktan Çocuğa Eğitim Yöntemi Esas Alınarak İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitimi Yapılması Üzerine Bir Araştırma
Gazi University, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Besleme Eğitimi (Dr)
1998
1998Postgraduate
Soya fasulyesinin makarna üretiminde kullanılması
Gazi University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ev Ekonomisi Ve Beslenme (Yl) (Tezli)
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Health Sciences
Natural Sciences
Academic Positions
2020 - Continues
2020 - ContinuesProfessor
Ankara Haci Bayram Veli University, Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts
2018 - 2020
2018 - 2020Associate Professor
Ankara Haci Bayram Veli University, Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts
2014 - 2018
2014 - 2018Associate Professor
Gazi University, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü
2013 - 2014
2013 - 2014Associate Professor
Gazi University, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü
2005 - 2013
2005 - 2013Assistant Professor
Gazi University, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü
1994 - 2005
1994 - 2005Research Assistant
Gazi University, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi, Aile Ve Tüketici Bilimleri Eğitimi Bölümü
Managerial Experience
2019 - 2021
2019 - 2021Deputy Head of Department
Ankara Haci Bayram Veli University
2007 - 2010
2007 - 2010University Executive Board Member
Gazi University
2006 - 2009
2006 - 2009Head of Department
Gazi University
2005 - 2008
2005 - 2008Vice Dean
Gazi University
2006 - 2006
2006 - 2006Head of Department
Gazi University
Non Academic Experience
2019 - 2019
2019 - 2019Eğitici
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, Eğitici
1997 - 1997
1997 - 1997Eğitici-Hizmet İçi Eğitim
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, Eğitici-Hizmet İçi Eğitim
1997 - 1997
1997 - 1997Eğitici-Hizmet İçi Eğitim
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, Eğitici-Hizmet İçi Eğitim
1993 - 1994
1993 - 1994Öğretmen
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, Öğretmen
Courses
Supervised Theses
2022
2022Doctorate
Yiyecek imajının turist sadakatine etkisinde yerel yiyecek tüketim değerlerinin aracılık rolü
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
M.ÇETİN(Student)
2021
2021Postgraduate
Ankara'da Yaşayan Bireylerin Duygu Durumları ve Gıda Tercihleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
E.EYLEM(Student)
2021
2021Doctorate
Gastronomi Alanında Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerinin Tüketici ve İşletmeler Açısından Değerlendirilmesi
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
E.KAYMAZ(Student)
2020
2020Postgraduate
Mısır ekmeğinin karotenoid değerlerinin analizi
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
B.ÖZTÜRK(Student)
2019
2019Postgraduate
Mesleki ve teknik anadolu liselerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi: Kahramanmaraş örneği
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
H.KARAKUŞ(Student)
2019
2019Postgraduate
Yenilebilir otların yiyecek hazırlamada kullanımı: Tirşik otu (Arum maculatum L.)
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
F.CEYLAN(Student)
2019
2019Postgraduate
Yiyecek hazırlamanın yaşlılarda anksiyete düzeyine etkisi
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
S.KARABİNA(Student)
2019
2019Postgraduate
Engelli bireylerin yiyecek içecek işletmelerinde yaşadıkları sorunlar
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
T.KESKİN(Student)
2017
2017Postgraduate
Adölesanlarda beslenme eğitimi: Akdeniz diyeti örneği
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
L.DOĞAN(Student)
2015
2015Postgraduate
Okul öncesi çocuklarının günlük besin öğesi gereksinimlerinin karşılanma durumları
AKAR ŞAHİNGÖZ S. (Advisor)
B.UZGİDİM(Student)
Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
2022
20221. Using ethnobotanical plants in food preparation: Cuckoo pint (Arum maculatum L.)
Ceylan F., Akar Sahingoz S.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, vol.29, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20222. Knowledge and attitude of adolescents on probiotic foods and their consumption
Akar Sahingoz S.
International Food Research Journal , vol.29, pp.369-384, 2022 (SCI-Expanded)
2019
20193. The implementation and evaluation of a nutrition education programme about Mediterranean diet for adolescents
Sahingoz S., Dogan L.
Progress in Nutrition
, vol.21, no.2, pp.316-326, 2019 (SCI-Expanded)
2012
20124. Child Consumers Food Label Reading Habits and Health
Akar Sahingöz S.
HEALTHMED , vol.6, no.12, pp.4135-4140, 2012 (SCI-Expanded)
2011
20115. Compliance with Mediterranean Diet Quality Index (KIDMED) and nutrition knowledge levels in adolescents. A case study from Turkey
Sahingoz S., Sanlier N.
Appetite
, vol.57, no.1, pp.272-277, 2011 (SCI-Expanded)
2011
20116. Fast Food and Snack Food Consumption of Adolescents in Turkey
Akar Sahingoz S.
HEALTHMED , vol.5, no.2, pp.378-387, 2011 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2025
20251. FOOD IMAGE AND DESTINATION LOYALTY: THE MEDIATING ROLE OF LOCAL FOOD CONSUMPTION VALUES
Çetin M., Akar Şahingöz S.
Advances in Hospitality and Tourism Research
, vol.13, no.1, pp.1-29, 2025 (ESCI)
2024
20242. Trabzon İli Gastronomi Rotaları
ÖZTÜRK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , vol.8, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2024
20243. The Nutritional Content of Traditional Corn Bread and its Carotenoid Values
ÖZTÜRK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.12, no.1, pp.552-563, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2022
20224. The Covid-19 Pandemic and Fermented Products
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.10, no.2, pp.882-894, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20215. Tüketicilerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Teknoloji Tabanlı Menüler ile İlgili Görüşleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Tourism and Gastronomy
, vol.9, no.5, pp.161-178, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20216. Covid-19 Pandemisi Normalleşme Sürecinde Bireylerin Yiyecek İçecek Tercihleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.4, no.2, pp.187-214, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20217. Covid –19 Pandemisi Normalleşme Sürecinde Bireylerin Yiyecek ve İçecek Tercihleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20218. Dietary Habits of Youth During Covid-19 Pandemic and Their Adherence to Mediterranean Diet
ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Basic and Applied Research International , vol.27, no.1, pp.36-46, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
20219. Ethnocentrism and gastroracism on consumer preferences
UYANIK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
THE JOURNAL OF INTERNATIONAL SOCIAL RESEARCH , 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2020
202010. Ankara'daki Restoranlara Ait Menülerin Tasarım Unsurlarının Değerlendirilmesi (An Evaluation of Design Elements in The Menus of The Restaurants in Ankara)
ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.8, no.4, pp.125-137, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201911. Yenilebilir Otlar Tüketim Alışkanlığı: Düziçi Örneği (Edible Herbs Habitual Consumption: Düziçi Example)
CEYLAN F., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.7, no.3, pp.2204-2225, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201912. Yetişkin Bireylerde Gıda Neofobi Düzeyinin Belirlenmesi (Determination of Food Neophobia Level in Adult Individuals)
CEYLAN V., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.7, no.2, pp.772-784, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201913. Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır: İstanbul’xxda Karadeniz’xxi Yaşamak
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi , no.UTKM3, pp.20-31, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201914. İNSAN KAYNAKLARI WEB SİTELERİNDE AŞÇILARA YÖNELİK İŞ İLANLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME
ÇETİN M., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of International Social Research , vol.12, no.64, pp.726-734, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201915. İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Bulunan Gastronomik Unsurların Kültür Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Avrasya Bilimler Akademisi Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi , no.UTKM3, pp.99-113, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201916. The Effect Of Television Shows On Daily Nutrition Planning
KIZILELİ M., ÇETİN K., ŞAHİNGÖZ S.
International Journal of Contemporary Applied Researches , vol.6, no.2, pp.149-158, 2019 (Scopus)
2019
201917. Restoran mutfaklarında yeşil nesil restoran hareketi: “La Mancha Restoran” örneği
ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.
Journal of Tourism Theory and Research , vol.5, no.2, pp.292-300, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201918. Karadeniz Mutfak Kültüründe Mısır: İstanbul’da Karadeniz’i Yaşamak - Corn in the Black Sea Cuisine: Living Black Sea in İstanbul
KESKİN H., ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B.
Eurasian Academy of SciencesEurasian Education Literature Journal , pp.20-31, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201919. The Effects Of Local Governments On Tourism Marketing: Analysis Of Turkey
ŞAHİNGÖZ S., KIZILELİ M.
International Journal of Contemporary Applied Researches , vol.6, no.2, 2019 (Scopus)
2019
201920. Yetişkin Bireylerde Gıda Neofobi Düzeyinin Belirlenmesi
CEYLAN V., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and GastronomyStudies , 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
201921. İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Bulunan Gastronomik Unsurların Kültür Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi - Evaluation of Gastronomical Elements in İstanbul Archaeological Museum Within The Scope of Cultural Tourism
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., KESKİN H.
Eurasian Academy of Sciences Eurasian Education Literature Journal , pp.99-113, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201822. Ankara’daki Restoranların Engelli Bireylerin Erişilebilirliğine Uygunluğu (Accessibility of Restaurants in Ankara for Disabled People)
ŞAHİNGÖZ S., Keskin T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.6, no.3, pp.404-422, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201823. Occupational Health and Safety in Vocational Education: An Example of Food and Beverage Services
ŞAHİNGÖZ S., Arıkan D.
Scholars Journal of Arts, Humanities and Social Sciences (SJAHSS) , 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201824. Otel İşletmeleri Çalışanlarının İletişim Becerileri: Artvin Örneği / Communicatıon Skills of Hotel Management Employees: Artvin Sample
OĞAN Y., ŞAHİNGÖZ S.
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
, vol.4, no.1, pp.77-103, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201825. İş Yaşamında Cinsiyet Ayrımcılığı: Kadın Aşçılar Örneği (Sex Discrimination in Professional Life: Example of Female Cooks)
ÇELİK M., ŞAHİNGÖZ S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.6, no.3, pp.370-383, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
201826. Accessibility of Restaurants in Ankara for Disabled People
Akar Şahingöz S., Keskin Gündoğdu T.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.6, no.3, pp.404-422, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2017
201727. Kadın Çalışanlarda Cam Tavan Yansıtıcılarından Kurum İkliminin, İşTatmini ve İşten Ayrılma Niyetine Etkisi: Otel İşletmelerinde BirAraştırma
SÖKMEN A., ŞAHİNGÖZ S.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, vol.9, no.1, pp.113-133, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2013
201328. An Examination of the Quality of Life of Elderly People A Turkey AksehirSample
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
International Journal of Education and Research (IJER) , vol.1, no.5, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2013
201329. The Relationship Between Personnel Workload and Work Satisfaction within Accommodation and Nutrition Establishments
ŞAHİN H., ŞAHİNGÖZ S.
American International Journal of Social Science , vol.1, no.5, pp.10-18, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2012
201230. Visually Impaired Individuals and Kitchen Accidents
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
British Journal of Humanities and Social Sciences , vol.4, no.1, pp.104-112, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
2012
201231. Visually Impaired Consumers and Food Shopping
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
British Journal of Humanities and Social Sciences , vol.7, no.1, pp.63-74, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
2009
200932. The Education about Breakfast and its ImportanceGiven to Child to Mother in Turkey
ŞAHİNGÖZ S.
Pakistan Journal of Nutrition , vol.8, no.4, pp.419-424, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
200933. Consumer Awareness on Food Poisoning
ŞAHİNGÖZ S., ŞAHİN H.
Pakistan Journal of Nutrition
, vol.8, no.8, pp.1218-1223, 2009 (Scopus)
2007
200734. Omega 3 Yağ Asitlerinin İnsan Sağlığına Etkileri
AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi , vol.15, no.21, pp.1-8, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2002
200235. Bireylerin Soya Fasulyesi ve Ürünleri Konusundaki Bilgileri Bu Ürünleri Tanıma ve Tüketim Düzeyleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ARLI M.
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi , no.10, pp.57-70, 2002 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
2024
20241. Trabzon Mutfak Kültürü ve Günümüze Yansımaları
ÖZTÜRK B., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Turkey, 17 - 20 October 2024, (Summary Text)
2022
20222. ANKARA’DAKİ YEŞİL OTEL MUTFAKLARINDA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR VE UYGULAMALARI
Güleç H., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Afyonkarahisar, Turkey, 6 October - 09 December 2022, (Full Text)
2022
20223. Researching the Czech Cuisine and its Gastro-Tourism Potential
EREN E., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Afyon, Turkey, 06 October 2022, pp.122-137, (Full Text)
2021
20214. Tüketicilerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Teknoloji Tabanlı Menüler ile İlgili Görüşleri
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
2nd International Travel & Tourism Dynamics, Ankara, Turkey, 01 September 2021, (Full Text)
2021
20215. Researching Consumable Potential of Edible Insects in Everyday Diets: The Example of Bread with Mealworm Addition
EREN E., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
International Congress of Emerging Trends in Tourism, Konya, Turkey, 30 October 2021, (Full Text)
2020
20206. YEMEK ÜZERİNDEN ETNİSİTE: GASTRORACISM KAVRAMI VE BİREYLERİN ALGILARI
UYANIK B., ŞAHİNGÖZ S.
International Travel Tourism Dynamics, 8 - 10 October 2020, (Summary Text)
2019
20197. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÇALIŞANLARIN MOBBİNG DAVRANIŞINA MARUZ KALMA DÜZEYLERİNİNBELİRLENMESİ
Koluman A., ŞAHİNGÖZ S.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 September 2019, (Full Text)
2019
20198. Akdeniz diyet kalitesi ölçeğinin (Mediterranean Diet Quality- KIDMED) geçerlik ve güvenirlik çalışması
AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZGEN L., YALÇIN E.
Proceedings Book of 5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport, 02-06 October 2019, Ankara-Turkey, Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, pp.1078-1088, (Full Text)
2019
20199. Akdeniz Diyet Kalitesi Ölçeğinin (Mediterranean Diet Quality- KIDMED) Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması (Validity and Reliability of the Mediterranean Diet Quality Scale (KIDMED))
ŞAHİNGÖZ S., ÖZGEN L., YALÇIN E.
NATURAL’2019 - ‘5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport, Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, pp.1078-1088, (Full Text)
2019
201910. CORN IN THE BLACK SEA CUISINE: LIVING BLACK SEA INISTANBUL
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., Keskin H.
III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 24 - 28 April 2019, (Full Text)
2019
201911. EVALUATION OF GASTRONOMICAL ELEMENTS IN ISTANBULARCHAEOLOGICAL MUSEUM WITHIN THE SCOPE OF CULTURALTOURISM
ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., Keskin H.
III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 24 - 28 April 2019, (Full Text)
2019
201912. BİREYLERİN GASTRONOMİ FAALİYETLERİNE YÖNELİKTUTUMLARI VE BU FAALİYETLERE KATILIM AMAÇLARININ BELİRLENMESİ
ONUR M., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), 19 - 21 September 2019, (Full Text)
2018
201813. Arkeolojik Olarak Elde Edilen Mutfak Ekipmanlarının Gastronomik Dili Anadolu Medeniyetler Müzesi Araştırması
AYYILDIZ S., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslararası Türk - Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi’nin (UTRAK), 14 - 16 December 2018, (Full Text)
2018
201814. Restoran Mutfaklarında Yeşil Nesil Restoran Hareketi: “La Mancha Restoran” Örneği
ŞAHİNGÖZ S., GÜLEÇ E.
The Second International Congress on Future of Tourism:Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Turkey, 27 - 29 September 2018, vol.5, pp.292-300, (Full Text)
2018
201815. Metafor Analizi Yöntemi İle Bireylerin“Gastronomi” Kavramına İlişkin Algıları
ŞAHİNGÖZ S., Öztürk B.
UNESAK-2018 Uluslararası Necatibey Eğitim Ve Sosyal BilimlerAraştırmaları Kongresi’xx, 26 - 28 October 2018, (Full Text)
2018
201816. Metafor Analizi Yöntemi ile Bireylerin Gastronomi Kavramına İlişkin Algıları
ÖZTÜRK B., ŞAHİNGÖZ S.
Uluslarası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi, Balıkesir, Turkey, 26 - 28 October 2018, vol.7, pp.60-76, (Full Text)
2018
201817. Restoran Mutfaklarında Yeşil Nesil Restoran Hareketi: “La ManchaRestoran” Örneği
ŞAHİNGÖZ S., Güleç E.
The Second International Congress on Future of Tourism:Innovatıon, Entrepreneurship and Sustainability, 27 - 29 September 2018, (Full Text)
2018
201818. Gastronomi Turizminde Geleneksel Peynirlerin Yeri Giresun İli Örneği
AYYILDIZ S., ŞAHİNGÖZ S.
4.TURK DUNYASI TURIZM SEMPOZYUMU, 19 - 21 July 2018, (Full Text)
2018
201819. İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET AYRIMCILIĞI: KADIN AŞÇILAR ÖRNEĞİ
ÇELİK M., ŞAHİNGÖZ S.
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Turkey, 22 - 25 March 2018, pp.83-84, (Summary Text)
2017
201720. Türk Kültüründeki Batıl İnanışlar ve Sembolik Besinler
ŞAHİNGÖZ S.
ISTEC 2017 International Science and Technology Conference, 17 July - 19 December 2017, (Full Text)
2017
201721. Helal Otellerin Web Sayfaları Yoluyla Analizi
ŞAHİNGÖZ S., GÖNÜLGÜL S.
1. Uluslararsı Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 April 2017, (Full Text)
2017
201722. Tüketicilerin Helal Gıda Algıları ve Tercihleri
ŞAHİNGÖZ S., ONUR M.
I.Uluslararası Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 April 2017, (Full Text)
2015
201524. Hititler Döneminde Beslenme ve Mutfak Kültürü
ŞAHİNGÖZ S., AKBULUT B. A., ÖRGÜN E.
III. Uluslar arası Halk Kültürü Sempozyumu, 8 - 10 October 2015, (Full Text)
2015
201525. Türkiye ve Romanya Mutfak Kültürü
ŞAHİNGÖZ S., UZGİDİM B.
III. Uluslararası Romanya’xxda Türk Kültürünün İzleri Sempozyumu, Bükreş, 10 - 14 June 2015, (Full Text)
2015
201526. Akdeniz Beslenme Tarzı ve Yaşlanma Sürecinde Zihinsel Fonksiyonlara Etkisi
ŞAHİNGÖZ S.
8. Ulusal Yaşlılık Kongresi, Turkey, 16 - 18 April 2015, (Full Text)
2012
201227. Tüketiciler ve Hazır Gıda Tüketimi
ŞAHİNGÖZ S.
Hacettepe Üniversitesi I. Uluslararası Aile ve Tüketici Bilimleri Kongresi, 2012, Antalya., 7 - 10 October 2012, (Full Text)
Books
2022
20221. Mediterranean Diet and Health
Akar Şahingöz S., Herdem G.
in: Mediterranean Diet, Muharrem İnce, Editor, IntechOpen, London, pp.1-14, 2022
2022
20222. Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Araçlar ve Ekipmanlar
AKAR ŞAHİNGÖZ S., YALÇIN E.
in: Tatlı ve Pasta Üretimi, , Editor, Nobel, Ankara, pp.77-105, 2022
2022
20223. Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Malzemeler
AKAR ŞAHİNGÖZ S., CEYLAN F.
in: Tatlı ve Pasta Üretimi, Semra AKAR ŞAHİNGÖZ, Neslihan ŞİMŞEK, Şule DEMİR, Editor, Nobel, Ankara, pp.23-69, 2022
2021
20214. Researching Consumable Potencial of Edible Insects in Everyday Diets: The Example of Bread with Mealworm Addition
EREN E., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
in: Global & Emerging Trend in Tourism, BAYRAKCI, S., ARAS, S., YETİMOĞLU, S., Editor, NEU PRESS, Konya, pp.208-220, 2021
2021
20215. Yeme İçme Kültürü ve Dini Olgular
KAZKONDU İ., AKAR ŞAHİNGÖZ S.
in: Halkbilimi Bağlamında Türkiye'de Yeme-İçme Kültürü, Kılıç Samet, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.167-198, 2021
2020
20206. Mutfak Uygulamaları
KALINKARA V., AKAR ŞAHİNGÖZ S., ÖZTÜRK B., KAYA Ü. C., ONUR N., ÖZBEK C. Y., et al.
Detay Yayıncılık, Ankara, 2020
2020
20207. Pişirme Yöntem ve Teknikleri
Şahingöz S., Yalçın E.
in: Mutfak Uygulamaları, Şahingöz Semra, Süren Tufan, Editor, Detay Yayınevi, Ankara, pp.211-228, 2020
2018
20188. Exploring The Tourism Potential of Nallıhan District in Ankara and Proposals For Rural Development
ŞAHİNGÖZ S., KIZILELİ M., ÇETİN K.
in: Selected Studies on Rural Tourism and Development, Akkus, Gulizar; Akkus, Cetin, Editor, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle, pp.101-114, 2018
2015
201510. Konaklama ve Beslenme İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
Şahingöz S., Şık A.
https://www.detayyayin.com.tr/urun/konaklama-ve-beslenme-isletmelerinde-is-sagligi-ve-guvenligi, Ankara, 2015
2015
201511. The Mediterranean Diet Quality Index (KIDMED) and Nutrition Knowledge
Akar Şahingöz S.
in: The Mediterranean Diet an Evidence Approach, Victor R. Preedy,Ronald Ross Watson, Editor, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , London, pp.115-123, 2015
Funded Projects
2019 - 2020
2019 - 2020Mısır Ekmeğinin Karotenoid Değerlerinin Analizi
Project Supported by Higher Education Institutions , BAP Research Project
Akar Şahingöz S. (Executive)
2019 - 2019
2019 - 2019YENİLEBİLİR OTLARIN YİYECEK HAZIRLAMADA KULLANIMI: TİRŞİK OTU (ARUM MACULATUM L.)
Project Supported by Higher Education Institutions , BAP Research Project
Akar Şahingöz S. (Executive)
2005 - 2007
2005 - 2007Okulöncesi Eğitim Almış ve Almamış İlköğretim Okulu 1 Sınıf Öğrencilerinin Beslenme Barınma Giyinme Aile Çocuk İlişkisine Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions , BAP Research Project
AKAR ŞAHİNGÖZ S.
Peer Reviews in Scientific Publications
October 2022
October 2022SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
Other Indexed Journal
October 2022
October 2022Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Other Indexed Journal
September 2022
September 2022Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi
Other Indexed Journal
June 2022
June 2022AYDIN GASTRONOMY
National Scientific Refreed Journal
April 2022
April 2022NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
Other Indexed Journal
March 2022
March 2022Üçüncü Sektör Kooperatifçilik
National Scientific Refreed Journal
March 2022
March 2022JOURNAL OF GASTRONOMY AND TOURISM
Other Indexed Journal
April 2021
April 2021safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
National Scientific Refreed Journal
Awards
May 2019
May 2019