SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
KIBRIS MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR İNCELENME (AN EXAMINATION ON CYPRUS CULINARY CULTURE)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.6, sa.4, ss.1580-1596, 2023 (Hakemli Dergi)
SUMAK EKŞİSİ AKITI VE KAHRAMANMARAŞ MUTFAĞINDA KULLANIMI (SUMAK SOUR DRAIN AND ITS USE IN KAHRAMANMARAS KITCHEN)
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.5, sa.3, ss.987-995, 2022 (Hakemli Dergi)
VEGAN DİYETİ KAPSAMINDA GELİŞTİRİLEN KURABİYE VE TÜKETİCİ ALGISI
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.1, ss.48-60, 2022 (Hakemli Dergi)
ÖZEL GÜN VE TÖREN YEMEKLERİ: ETHNİC FOODS DERGİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
, cilt.4, sa.2, ss.248-257, 2021 (Hakemli Dergi)
Türk Tatlısı: Veganlar İçin Keşkül
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.185-192, 2020 (Hakemli Dergi)
General Status of Food Cheats in Turkey
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.5, sa.9, ss.45-53, 2019 (Hakemli Dergi)
DOĞU AFRİKA ÜLKELERİ MUTFAK KÜLTÜRÜ
The Journal of Academic Social Science
, cilt.7, sa.96, ss.299-316, 2019 (Hakemli Dergi)
OLEATURİZM VE GASTRONOMİ TURİZMİNDE ZEYTİNYAĞININ YERİ
TURKTOB
, sa.29, ss.38-40, 2019 (Hakemsiz Dergi)
Moleküler Mutfak Tekniklerinden Kapsülleştirme: Standart Reçete Örnekleri
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, ss.52-73, 2018 (Hakemli Dergi)
Moleküler Probiyotik Dondurma
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, ss.154-168, 2018 (Hakemli Dergi)
Anadolu’da Zeytin ve Zeytinyağlı Yemekler Rotası
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.6, ss.263-274, 2018 (Hakemli Dergi)
Televizyonda Yayınlanan Gıda Reklamlarında Gıda Güvenliğine Yapılan Vurgunun Tespit Edilmesi
Tourism Academic Journal
, ss.265-275, 2018 (Hakemli Dergi)
Türk Sofralık Zeytin ve Zeytinyağında Yeni Bir Eğilim
Tarım Türk
, sa.64, ss.90-100, 2017 (Hakemli Dergi)
Tüketicinin GDO Algısı: Ankara İli ÖrneğiConsumers’ GMO Perception: Ankara Case Study
Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi
, cilt.1, sa.4, ss.31-40, 2017 (Hakemli Dergi)
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Menü Yenileme/Geliştirme Çalışmaları: Ankara’daki Otel İşletmelerinin Yiyecek ve İçecek Yöneticilerine Yönelik Bir Araştırma
Turizm Akademik Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.61-75, 2017 (Hakemli Dergi)
Los Angeles ve Toronto Sokak Lezzetlerinin Menü İçeriği ve Üretim Bakımından incelenmesi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.5, sa.4, ss.454-465, 2017 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizmi Engelleri Kapsamında Çölyak
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.9, sa.16, ss.213-228, 2017 (Hakemli Dergi)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Gıda Güvenliği Bilgi ve tutumları
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi / Journal of Bitlis Eren University
, cilt.5, sa.2, ss.121-132, 2016 (Hakemli Dergi)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Zeytinyağına İlişkin Bilgi Düzeyleri
Zeytin Bilimi, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü
, cilt.6, sa.2, ss.93-98, 2016 (Hakemli Dergi)
Moleküler Gastronomide Zeytinyağı
Zeytin Bilimi, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü
, cilt.6, sa.2, ss.49-60, 2016 (Hakemli Dergi)
Moleküler Gastronomide Zeytin
Zeytin Bilimi, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü
, cilt.6, sa.2, ss.111-118, 2016 (Hakemli Dergi)
Latin Amerika Uygarlıklarının Mirası Kakaonun Tarihçesi ve Çikolataya Dönüşümü 4 1 31 41
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.4, sa.1, ss.31-41, 2016 (Hakemli Dergi)
Amerikan Mutfak Kültürünün Gelişim Süreci. , 3/3, 90-101
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.3, ss.90-101, 2015 (Hakemli Dergi)
Mezopotamya dan Günümüze Mutfak Kültürü
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.3, sa.1, ss.41-47, 2015 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizminde Türk Mutfağının Önemi
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.2, sa.2, ss.62-66, 2014 (Hakemli Dergi)
Toplu Beslenme Sistemlerine Genel Bir Bakış
Academic Food Journal
, cilt.12, sa.1, ss.124-128, 2014 (Hakemli Dergi)
Latin Amerika Mutfağının Kültürel Etkileşim Yolu. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.2, sa.1, ss.36-45, 2014 (Hakemli Dergi)
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Hareketliliğinde Coğrafi İşaretlemenin Rolü
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.1, sa.1, ss.13-20, 2013 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Zeytinyağı ile İlgili Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi: Gölbaşı Örneği.
Zeytin Bilimi Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.1-9, 2012 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Zeytinyağı İle İlgili Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi Gölbaşı Ankara Örneği
Zeytin Bilimi
, ss.1-9, 2012 (Hakemli Dergi)
Gastronomi Turizminin Destinasyon Pazarlamasına Etkisi
Türktarım Dergisi
, cilt.206, ss.28-33, 2012 (Hakemli Dergi)
Farklı Duyusal Özellikteki Zeytinyağlarıyla Hazırlanan Kek ve Böreklerin Gençler Tarafından Değerlendirilmesi
Zeytin Bilimi
, ss.37-42, 2011 (Hakemli Dergi)
Gıda zehirlenmelerinde etken faktörler
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, cilt.65, sa.3, ss.149-158, 2008 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri
1st International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020
Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı
“I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, SanatSempozyumu ve Sergisi, 18 - 20 Şubat 2020
AVUSTRALYA YEMEK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GELİŞİMİ VE ULUSLARARASI KÜLTÜREL ETKİLEŞİMLER
Gastronomi Kongresi, 22 - 25 Mart 2018
Anadolu’da Zeytin Ve Zeytinyağlı Yemekler Rotası
Gastronomi Zirvesi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mart 2018
Coğrafi İşaretli Ürün Kars Kaşarında JUmami Tat
4th International Congres of Tourism and Management Researches, Gyraine, 12 - 14 Mayıs 2017
TÜKETİCİLERİN GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALMA DAVRANIŞLARI VE ALIŞKANLIKLARINI ETKİLEMEDE MARKANIN ÖNEMİ GİRESUN İLİ ÖRNEĞİ
"Gastronomi Turizmi Kongresi" Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016
Probiyotik Dondurma 22 Nisan 2016
Geleneksel 15. Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 22 Nisan 2016, ss.551-562
Füzyon Mutfağı Uygulamalarının Gastronomi Turizminin Gelişimine Etkisi
13.Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012
Yavaş Turizmde Coğrafi İşaretlemenin Önemi
13.Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.953-962
Toplu Beslenme Sistemleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.326
Geleneksel Et ve Et Yemeklerin Üniversite Gençleri Tarafından Bilinme Durumu
The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010
Yerli ve Yabancı Turistlerin Türk Mutfağında Yer Alan Geleneksel Hamur İşi ve Tatlıları Bilme Durumları
The 1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 Nisan 2010, ss.948
Yerli ve Yabancı Turistlerin Türk Mutfağında Yer Alan Yemeklere İlişkin Görüşleri
The 1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.971
Türk mutfağında ve turistik işletmelerde salebin yeri
III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 17 - 18 Nisan 2009
Türk Mutfağındaki Geleneksel Tatlı ve Helvaları Gençlerin Tanıma Durumu
10.Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
Otellerde gıda güvenliği
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008
Kitap & Kitap Bölümleri
Tarihi Isparta Evlerinin Mutfak Mimarisindeki Değişimler
Sosyal Bilimlere Çok Yönlü Yaklaşımlar: Tarih, Turizm, Eğitim, Ekonomi, Siyaset ve
İletişim (Versatile Approaches to Social Sciences: History, Tourism, Education,
Economy, Politics and Communication), Karakuş Girayalp, Yakut Fatih, Şimşek Nil Didem, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.327-335, 2023
Geçmişten Günümüze Yiyecek-İçecek Ritüellerimiz
Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı, Durlu Özkaya Fügen, Cömert Menekşe, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.77-92, 2023
Profesyonel Mutfaklarda Personel Yeterlilikleri
Profesyonel Mutfaklar, Arman Adem, Sormaz Ümit, Editör, Oğlak Yayınları, İstanbul, ss.41-58, 2023
Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir Gastronomi
Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2021
Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri
Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.92-109, 2020
Afrika Yemek Kültürü
Bilgin Yayınevi, Ankara, 2019
Moleküler Gastronomi
Detay Yayınevi, Ankara, 2018
Tüketiclern Gıda Ürünü Satın Alma Davranışları ve Alışkanlıklarını Etkilemede Markanın önemi Giresun li Örneği
Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Düriye Bozok, Cevdet Avcıkurt, Murat Doğdubay, Mehmet Sarıoğlan, Göksal Kemal Girgin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.487-504, 2017
Türk Mutfağında Zeytin ve Zeytinyağı Kültürü
Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojisi, Susamcı E., Ötleş S. ve Dıraman H., Editör, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, İzmir, ss.395-412, 2017
Ekmek ve Unlu Mamuller.
Temel Mutfak Teknikleri, Ebru Zencir, Editör, TC. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, Eskişehir, ss.180-209, 2016
Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı
Dünya Mutfakları 1 Bölüm 8 sf 206 237 Açıköğretim Fakültesi Yayını No 2104, Hakan Yılmaz, Editör, TC. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Eskişehir, ss.206-237, 2016
Her Yönüyle Gıda
Sidas, 2013