Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

TOP TARHANA SOUP FOR SPECIAL DAYS IN ISPARTA

12th INTERNATIONAL İSTANBUL CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 21 Ocak 2023, ss.194-197

PILAF CULTURE OF ISPARTA

12th INTERNATIONAL İSTANBUL CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, İstanbul, Türkiye, 21 Ocak 2023, ss.369-374

Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri

1st International Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Symposium, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020

Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı

“I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, SanatSempozyumu ve Sergisi, 18 - 20 Şubat 2020

TÜRK MUTFAĞINDA HÖŞMERİM

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019

FARKLI KUŞAKLARIN GIDA GÜVENLİĞİ BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARI

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

GASTRONOMİ TURİZMİNDE BURSA

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019

KASTAMONU’NUN GASTRONOMİK DEĞERLERİ

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 19 - 21 Eylül 2019

GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNİN, ÖĞRENCİLERİN GIDAGÜVENLİĞİNE İLİŞKİN TUTUM VE DAVRANIŞINA ETKİSİ

YTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü VI.Yıldız Uluslararası Sosyal Bilimler Konresi, 12 - 13 Aralık 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

ALTERNATİF UNLARLA GLUTENSİZ ÜRÜNLER

International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University, 20 - 22 Eylül 2018

An Evaluation of Food and Beverage Culture in Central Africa

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, ss.29-30

BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YOZGAT YEMEKLERİNİ TANIMA DÜZEYİ

II. Uluslar arası Bozok Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.2, ss.56-69

Gıda Eşleşmesinde Zeytinyağı ve Ezine Peyniri

4th International Congress of Tourism and Management Researches, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017

Küreselleşmenin Türk Mutfağına Etkisinin Değerlendirilmesine İlişkin Şeflerin Görüşlerinin İncelenmesi

4th İnternational Congress of Tourism Management Researches -2017, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017

Coğrafi İşaretli Ürün Kars Kaşarında JUmami Tat

4th International Congres of Tourism and Management Researches, Gyraine, 12 - 14 Mayıs 2017

Bozok Üniversitesi Öğrencilerinin Yozgat Mutfak Kültürünü Tanıma Düzeyi

II. Uluslararası Bozok Sempozyumu, Yozgat, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, cilt.3, ss.56-69

Aşçılık Programı Öğrencilerinin Hijyen ve Sanitasyon Dersi İçeriği Hakkındaki Görüşleri

II.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017, ss.121-131

TÜKETİCİLERİN GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALMA DAVRANIŞLARI VE ALIŞKANLIKLARINI ETKİLEMEDE MARKANIN ÖNEMİ GİRESUN İLİ ÖRNEĞİ

"Gastronomi Turizmi Kongresi" Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye, 17 - 19 Kasım 2016

Kurabiye Yapımında Alternatif Un Meşe Palamudu Unu

Geleneksel 15. Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 22 Nisan 2016, ss.503-509

Probiyotik Dondurma 22 Nisan 2016

Geleneksel 15. Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 22 Nisan 2016, ss.551-562

Gastronomi Turizminde Beslenme Engelleri Kapsamında Vegan Beslenme Örneği

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2015

Yavaş Turizmde Coğrafi İşaretlemenin Önemi

13.Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.953-962

Toplu Beslenme Sistemleri

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.326

Osmanlı Mutfağından Günümüze Tatlılar III Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10 12 MAYIS 2012 591 593 Konya

III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Bildiri Kitabı, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, cilt.591

Determining of Women Behaviour over Olive Oil Usage

6th International Symposium on Olive Growing, Evora, Portekiz, 9 - 13 Eylül 2008, cilt.949, ss.561-566 identifier identifier

Awareness of Consumers over Effects of Olive Oil on Human Health

6th International Symposium on Olive Growing, Evora, Portekiz, 9 - 13 Eylül 2008, cilt.949, ss.567-572 Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

ÖĞRENCİLERİN FAST FOOD BESLENME DURUMLARINA İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA

5. ULUSAL GASTRONOMİ SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2011

Geleneksel Et ve Et Yemeklerin Üniversite Gençleri Tarafından Bilinme Durumu

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

GELENEKSEL ET VE ETLİ YEMEKLERİN ÜNİVERSİTE GENÇLERİ TARAFINDAN BİLİNME DURUMU

THE 1st INTERNATIONAL SYMPOSIUM AN TRODITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

GELENEKSEL TÜRK YEMEKLERİNDEN TAHIL,TATLI VE HAMURİŞLERİNİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN BİLİNME URUMU

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON“TRADITIONAL FOODSFROM ADRIATIC TO CAUCASUS”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

ÇORBA VE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİNİN TÜRK MUTFAĞINDAKİ YERİ VE GENÇLER TARAFINDAN BİLİNME DURUMU

The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

Çorba ve Zeytinyağlı Yemeklerin Türk Mutfağındaki Yeri ve Gençler Tarafından Bilinme Durumu

The 1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.925

Geleneksel Et ve Etli Yemeklerin Üniversite Gençleri Tarafından Bilinme Durumu

The 1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.374

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINDA YERALAN GELENEKSEL HAMURİŞİ VE TATLILARI BİLME DURUMLARI

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON“TRADITIONAL FOODSFROM ADRIATIC TO CAUCASUS”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN TÜRK MUTFAĞINDA YER ALAN YEMEKLERE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

THE 1ST INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON“TRADITIONAL FOODSFROM ADRIATIC TO CAUCASUS”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

Yerli ve Yabancı Turistlerin Türk Mutfağında Yer Alan Yemeklere İlişkin Görüşleri

The 1st International Symposium On ”Traditional Foods From Adriatic To Caucasus, 15 - 17 Nisan 2010, ss.971

Türk mutfağında ve turistik işletmelerde salebin yeri

III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 17 - 18 Nisan 2009

Otellerde gıda güvenliği

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008 Sürdürülebilir Kalkınma

Anadolu’da peynir kültürü

ICANAS 38. Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi, 28 - 30 Eylül 2007

Kitap & Kitap Bölümleri

Göçlerin Türk Mutfak Kültüründe Değişime Etkisi

Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı, Durlu Özkaya Fügen, Cömert Menekşe, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.93-129, 2023

Tarihi Isparta Evlerinin Mutfak Mimarisindeki Değişimler

Sosyal Bilimlere Çok Yönlü Yaklaşımlar: Tarih, Turizm, Eğitim, Ekonomi, Siyaset ve İletişim (Versatile Approaches to Social Sciences: History, Tourism, Education, Economy, Politics and Communication), Karakuş Girayalp, Yakut Fatih, Şimşek Nil Didem, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.327-335, 2023

Çok Tanrılı Dinlerden Tek Tanrılı Dinlere Simgesel Olarak Ekmek

Sosyal Bilimlere Çok Yönlü Yaklaşımlar: Tarih, Turizm, Eğitim, Ekonomi, Siyaset ve İletişim, Çok Tanrılı Dinlerden Tek Tanrılı Dinlere Simgesel Olarak Ekmek, Dr. Girayalp Karakuş Dr. H. Fatih Yakut Dr. Nil Didem Şimşek, Editör, Özgür Yayınevi, ss.287-313, 2023

Geçmişten Günümüze Yiyecek-İçecek Ritüellerimiz

Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı, Durlu Özkaya Fügen, Cömert Menekşe, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.77-92, 2023

Isparta Gastronomi Kültüründe Etkili Faktörler Belirlenmesi

Sosyal Bilimlere Çok Yönlü Yaklaşımlar: Tarih, Turizm, Eğitim, Ekonomi, Siyaset ve İletişim, Isparta Gastronomi Kültüründe Etkili Faktörler Belirlenmesi, Dr. Girayalp Karakuş Dr. H. Fatih Yakut Dr. Nil Didem Şimşek, Editör, Özgür Yayınevi, ss.315-326, 2023

Profesyonel Mutfaklarda Personel Yeterlilikleri

Profesyonel Mutfaklar, Arman Adem, Sormaz Ümit, Editör, Oğlak Yayınları, İstanbul, ss.41-58, 2023

Hamur Hazırlama Temel İlkeleri

Tatlı ve Pasta Üretimi, Akar Şahingöz Semra, Şimşek Neslihan, Demir Şule, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.165-197, 2022

Gastro Artvin

Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, 2021

Coğrafi İşaretli Gıdalarda Organoleptik Analizin Önemi

Gastronomide Alternatif Yaklaşımlar, Kaya Alper, Yılmaz Mustafa, Yetimoğlu Seda, Editör, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları, Konya, ss.96-113, 2021

Sürdürülebilir Gıda Hareketleri

Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.189-210, 2021

Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Sürdürülebilir Gastronomi

Sürdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-14, 2021

A RESEARCH ON PERSONNEL HYGIENE AWARENESS AND PRACTICE LEVELS OF EMPLOYERS IN THE BAKLAVA PRODUCTION PROCESS

GLOBAL & EMERGING TRENDS in TOURISM, Bayrakcı Selman, Aras Sercan, Yetimoğlu Seda, Editör, Necmettin Erbakan University Press, Konya, ss.177-195, 2021

Coğrafi İşaretli Gıdalarda Organoleptik Analizin Önemi

Gastronomide Alternatif Yaklaşımlar, Kaya Alper, Yılmaz Mustafa, Yetimoğlu Seda, Editör, Neü Yayınları, Konya, ss.96-113, 2021

Sürdürülebilir Gıda Hareketleri

Sürüdürülebilir Gastronomi, Durlu Özkaya Fügen, Özkök Ferah, Sünnetçioğlu Ayşe, Sünnetçioğlu Serdar, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.189-210, 2021

Kore Mutfak Kültürü

Detay Yayıncılık, Ankara, 2020

Geçmişten Günümüze Mısır Mutfağında Kültürel Etkileşimler ve Türk Mutfağı İzleri

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI, Dr. Yılmaz SEÇİM, Dr. Selman BAYRAKCI, Alper KAYA, Editör, Konya Kültür A.Ş. Yayınevi, Konya, ss.92-109, 2020

Gastronomi Öğrencilerinin Paketli Gıda Tüketimine Yaklaşımları

Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Şule Aydın, Doç. Dr. Ömer Çoban, Arş. Gör. Dr. Yusuf Karakuş, Arş. Gör. Dr. Nurgül Çalışkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.257-267, 2020

Uluslararası Mutfaklarda Kültürel Etkileşim: Kıbrıs Mutfağı

Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Sanatlarının Dünü Bugünü, KANDEMİR Mitat, KOPARAN Yasemin, ERDAL Onurcan, KARAKIZ Cem, Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.10-20, 2020

Tüketiclern Gıda Ürünü Satın Alma Davranışları ve Alışkanlıklarını Etkilemede Markanın önemi Giresun li Örneği

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Düriye Bozok, Cevdet Avcıkurt, Murat Doğdubay, Mehmet Sarıoğlan, Göksal Kemal Girgin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.487-504, 2017

Türk Mutfağında Zeytin ve Zeytinyağı Kültürü

Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojisi, Susamcı E., Ötleş S. ve Dıraman H., Editör, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, İzmir, ss.395-412, 2017

Ekmek ve Unlu Mamuller.

Temel Mutfak Teknikleri, Ebru Zencir, Editör, TC. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 2104, Eskişehir, ss.180-209, 2016

Güney Amerika Ülkeleri Mutfağı

Dünya Mutfakları 1 Bölüm 8 sf 206 237 Açıköğretim Fakültesi Yayını No 2104, Hakan Yılmaz, Editör, TC. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 3239, Eskişehir, ss.206-237, 2016

Menü Planlama ve Analizi

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar Örnek Olaylar, Sarıışık M., Çavuş, Ş., Karamustafa, Kurtuluş, , Editör, Detay Yayıncılık, ss.173-199, 2010

Metrikler

Yayın

150

Atıf (WoS)

305

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

6

Tez Danışmanlığı

21

Açık Erişim

16
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları